Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

FAQ mesures per frenar Covid-19 a Girona sobre mobilitat | Coronavirus

FAQ sobre mobilitat

Última actualització: 16-10-2020

Puc sortir de casa?

Es recomana limitar els desplaçaments fora del domicili i la circulació per la via pública, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva. 

El transport públic funciona amb normalitat?

Sí, de moment les línies d’autobús funcionen dins el seu horari habitual, igual que la Girocleta. 

Puc quedar amb coneguts, amics o familiars?

Estan prohibides les reunions de més de 6 persones i, a més, es recomana que els contactes es limitin a les persones que integren el grup de convivència habitual (persones amb qui convivim + persones amb qui ens relacionem: escola, feina...) 

Estan permesos els casaments, serveis religiosos, celebracions i enterraments?

Sí, aquests hauran de limitar l’assistència al 50% de l’aforament. 

Es pot anar als parcs infantils i fer ús dels gronxadors, tobogans i altres jocs?

No, està prohibit utilitzar els parcs infantils a la ciutat de Girona.

Puc utilitzar les pistes poliesportives d’ús lliure i els parcs de salut de la ciutat?

No, s’han tancat aquests espais.

Puc utilitzar les taules per fer pícnic?

No, no es poden fer pícnics als punts habilitats per a aquesta finalitat.

Puc anar a les hortes de Santa Eugènia?

Sí, es pot anar-hi a passejar, a fer esport i a treballar als horts. Però, està prohibit fer pícnics als punts habilitats per a aquesta finalitat. 

Els parcs i jardins de la ciutat estan oberts?

Sí, estan oberts fins a les 20h (el parc del Migdia, els jardins John Lennon, els jardins dels Alemanys, els jardins de la Muralla, els jardins de la Devesa i els jardins de la Francesa). Ara bé, es demana a la ciutadania que respecti les normes de seguretat sanitàries marcades per la Generalitat de Catalunya. El parc de la Devesa i les Hortes de Santa Eugènia es mantenen oberts. 

Fins quan duraran aquestes noves mesures?

En principi, aquestes mesures s’allarguen 15 dies. 

Veure totes les respostes

FAQ mesures per frenar Covid-19 a Girona sobre transport | Coronavirus

FAQ sobre transport

Haig de portar mascareta per anar amb autobús?

Sí, és obligatori en tots els mitjans de transport públic de viatgers (autobús, ferrocarril i transport aeri i marítim). En el cas dels passatgers de vaixells i embarcacions, no és necessari dins de la cabina.  

Quina ocupació és possible en el transport públic?

Els autocars i els trens poden tenir tots els seients ocupats, i en les plataformes per anar dret l’ocupació ha de ser d’un màxim de 2 persones per metre quadrat. En tot cas, sempre que es pugui, es deixarà la màxima distància física possible per seguretat.

L’estació d’autobusos subterrània del parc Central està oberta?

Sí, l’estació va reobrir portes el 2 de juny.

La Girocleta continua funcionant?

Sí, es recomana utilitzar-la respectant les mesures bàsiques d’higiene.

Quin nombre de persones pot anar dins de vehicles particulars?

En el cas dels vehicles de fins a 9 places, inclòs conductor, es poden ocupar totes les places si els ocupants resideixen al mateix domicili. En cas contrari, la limitació és de dues persones per fila si utilitzen mascareta i sempre respectant la màxima distància entre ells. En el cas de motocicletes i ciclomotors poden viatjar dues persones.

També està limitat el nombre de persones dins de vehicles professionals o d’empresa?

En el cas dels vehicles de fins a 9 places poden anar fins a dues persones per fila de seients, si tots utilitzen mascareta i mantenen la màxima distància possible entre elles. Als camions, furgonetes i altres vehicles similars amb una única fila de seients, hi podran viatjar dues persones amb mascareta i garantint la distància màxima possible. Als autocars que lloguen les empreses per al transport, incloent-hi el transport per als seus treballadors, és obligatori l’ús de mascareta i es permet l’ús de tots els seients. Sempre que sigui possible s’ha de procurar la màxima separació entre usuaris.

I dins de taxis i VTC?

Fins a un màxim de dues persones per fila de seients addicional a la del conductor (segona i tercera fila de seients, si n’hi ha), amb la màxima distància possible entre els ocupants i fent ús de mascareta. En el cas que tots els usuaris convisquin al mateix domicili, podran anar tres persones per cada fila addicional de seients. Al costat del conductor, no hi pot anar ningú.

Puc anar amb moto o bicicleta amb un acompanyant?

Sí, poden viatjar dues persones.

Puc anar a recollir un familiar a l'aeroport o a l’estació?

Sí.

Què he de tenir en compte si he d'agafar un vol?

Si has de viatjar en avió: no cal que arribis més de 90 minuts abans del vol, que no t'acompanyi ningú, mantén en tot moment la distància de seguretat amb mascareta i evita aglomeracions, preveu que hi poden haver mesures extra de seguretat, com controls de temperatura freqüents o desinfeccions.

Veure totes les respostes