Header: Subvencions

Subvencions, beques i ajuts

Ruta de navegació

Subvencions, beques i ajuts

En aquesta pàgina trobareu una relació actualitzada de les subvencions i altres ajuts que l'Ajuntament de Girona té previst de convocar durant l’exercici pressupostari, amb la indicació de l’objecte o finalitat i la descripció de les condicions per ser-ne beneficiari.

La relació de convocatòries s'ha organitzat en funció dels destinataris de la subvenció i/o de l'àmbit d'actuació.

Publicador de continguts

Subvencions per a projectes d’educació per al desenvolupament i sensibilització 2024

Pendent de convocatòria Termini obert Resolució Convocatòria tancada
És objecte d’aquesta convocatòria l’atorgament de subvencions destinades a projectes d’educació per al desenvolupament i sensibilització adreçades a entitats sense afany de lucre de la ciutat de Girona que tinguin com a objectiu donar a conèixer les causes de les desigualtats Nord-Sud, la promoció dels drets humans, el foment del consum responsable i de la cultura de pau.

Pendent de publicació de la convocatòria 2024 on s'establirà el termini de presentació de sol·licituds.

Bases i convocatòria

Entitats beneficiàries i requisits de les entitats beneficiàries

Poden acollir-se a les subvencions previstes en aquesta convocatòria les entitats sense ànim de lucre que reuneixin els requisits següents:

  1. Disposar de seu social o delegació en el terme municipal de Girona i tenir presència significativa a la ciutat.
  2. Estar inscrita al Registre d’Entitats d’aquest Ajuntament i tenir la documentació actualitzada (memòria de l’any anterior i programació d’aquest any, així com els corresponents pressupostos).
  3. Estar constituïda i inscrita formalment en l’esmentat registre almenys un any abans d’aquell en què se sol·liciti la subvenció.
  4. Reflectir en els estatuts que entre els seus objectius realitzen activitats de solidaritat i cooperació, d'ajut humanitari en l'àmbit internacional o de foment de la solidaritat ciutadana entre els pobles, de promoció de la cultura de pau, l’educació intercultural i la resolució pacífica dels conflictes.
  5. També poden sol·licitar les subvencions previstes en aquestes bases aquelles entitats ciutadanes que, tot i no tenir com a objectiu la cooperació, es plantegen el treball de solidaritat, especialment amb entitats homòlogues.
  6. Garantir, a través de la memòria de les seves activitats, la capacitat o l’experiència en la realització d'actuacions similars a aquelles per a les quals se sol·licita la subvenció.
  7. Estar al corrent de les obligacions fiscals amb la hisenda local i de les justificacions relatives a subvencions sol·licitades anteriorment.

Projectes exclosos

No són objecte d’aquesta convocatòria els projectes que tinguin com a objecte principal els eixos de treball següents:

  1. La realització de programes i activitats d’intervenció social i primera acollida de persones en àmbits com ara: informació i formació sobre l’entorn sociocultural, assessorament laboral, formació lingüística, habitatge d’inclusió, salut, lleure, educació, esport, i altres.
  2. Els projectes que incloguin accions de proselitisme religiós, politicopartidista o d’evangelització.
  3. Els projectes d’educació per al desenvolupament que es regeixen mitjançant conveni no són susceptibles de rebre subvenció per aquesta convocatòria.
  4. Els projectes que impliquin una duplicitat sobre accions que ja s’estan duent a terme.

Tipus i dotació de la subvenció

  • La subvenció consistirà en aportacions econòmiques directes.
  • Cap projecte rebrà una quantitat superior al 20% de l’import total destinat a aquestes subvencions. No obstant, aquesta quantitat es podrà incrementar fins al 25% en el cas de projectes realitzats en xarxa per dues o més entitats inscrites al registre municipal d’entitats de l’Ajuntament de Girona.
  • Donat que l’objecte de la subvenció són els projectes, els projectes de copartenariat o concertats entre dues o més entitats seran objecte d’una sola subvenció, en el seu cas.
  • Les subvencions seran compatibles amb qualsevol altra subvenció municipal i amb les concedides per altres administracions o ens públics o privats de caràcter nacional o internacional, sempre que la suma de les subvencions no superi el cost total del projecte.
  • Les subvencions es destinaran a l’execució dels projectes per als quals siguin atorgades.
  • Només es podrà presentar un projecte per entitat en aquesta línia de subvencions.
  • Per obtenir el 100% de la quantitat sol·licitada caldrà superar el 75 punts dels criteris objectius establerts en el punt 8 d’aquestes bases. Els projectes que obtinguin una puntuació inferior als 75 punts rebran la quantitat proporcional que els correspongui.

Bases en català
Bases en castellà
Bases BOP núm. 124 Data: 27/06/2024

Tornar