Header: Subvencions

Subvencions, beques i ajuts

Ruta de navegació

Subvencions, beques i ajuts

En aquesta pàgina trobareu una relació actualitzada de les subvencions i altres ajuts que l'Ajuntament de Girona té previst de convocar durant l’exercici pressupostari, amb la indicació de l’objecte o finalitat i la descripció de les condicions per ser-ne beneficiari.

La relació de convocatòries s'ha organitzat en funció dels destinataris de la subvenció i/o de l'àmbit d'actuació.

Publicador de continguts

Subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional i per a projectes d'educació per al desenvolupament i sensibilització 2024

Pendent de convocatòria Termini obert Resolució Convocatòria tancada
És objecte d’aquesta convocatòria l’atorgament de subvencions subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional i per a projectes d’educació per al desenvolupament i sensibilització tenen com a objectiu recolzar les entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Girona o amb arrelament a la ciutat de Girona, que treballen en l’àmbit de la cooperació internacional al desenvolupament i l’educació per al desenvolupament i sensibilització.

Pendent de publicació de la convocatòria 2024 on s'establirà el termini de presentació de sol·licituds.

Bases i convocatòria

Entitats beneficiàries i requisits de les entitats beneficiàries

Poden acollir-se a les subvencions previstes en les bases les entitats sense ànim de lucre legalment constituïdes, tal i com s’estableix a la llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperacio al desenvolupament, i que reuneixin els requisits següents::

  1. Estar inscrita al Registre d’Entitats d’aquest Ajuntament o tenir suficient arrelament i vinculació a la ciutat de Girona per tal de garantir el correcte retorn i repercussió de l’activitat subvencionable al municipi. L’arrelament de les entitats es valorarà a l’apartat corresponent del formulari de sol·licitud i determinarà l’admissió o inadmissió del projecte a la convocatòria. 
  2. Estar al corrent de les obligacions tributàries, amb la hisenda local i amb la seguretat social, i de les justificacions relatives a subvencions sol·licitades anteriorment. Les entitats que gaudeixin d’una pròrroga del termini de justificació vigent podran sol·licitar subvenció, però el seu atorgament quedarà subjecte a la justificació de la subvenció de l’any anterior.
  3. En el cas de tractar-se de sol·licituds presentades per més d’una entitat, aquests requisits seran aplicables almenys a una d’elles. Podran accedir a la condició de beneficiari les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, encara que no tingui personalitat jurídica, puguin dur a terme els projectes, activitats o comportaments o es trobin en la situació que motiva la concessió de la subvenció. Quan es tracti d'agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades sense personalitat, hauran de fer-se constar expressament, tant a la sol·licitud com a la resolució de concessió, els compromisos d'execució assumits per cada membre de l'agrupació, així com l'import de subvenció a aplicar per cadascun d'ells, que tindran igualment la consideració de beneficiaris. En qualsevol cas, caldrà que es nomeni un representant o apoderat únic de l'agrupació, amb poders suficients per complir les obligacions que, com a beneficiari, corresponen a l'agrupació. No podrà dissoldre's l'agrupació fins que hagi transcorregut el termini de prescripció previst als articles 39 i 65 de la LGS. 

Projectes exclosos

No són objecte d’aquesta convocatòria els projectes que es trobin en algun d’aquest supòsits:

  1. Els projectes que no tinguin com a objectiu principal garantir al seus beneficiaris l’accés als drets bàsics.
  2. La realització de programes i activitats d’atenció o primera acollida de persones estrangeres immigrades en àmbits com ara: informació i formació sobre l’entorn sociocultural, assessorament laboral, formació lingüística, habitatge d’inclusió, salut, lleure, educació, esport, i altres.
  3. Els projectes que incloguin accions de proselitisme religiós, politicopartidista o d’evangelització.
  4. Els projectes de cooperació o d’educació per al desenvolupament que es regeixen mitjançant conveni o estan emmarcats en els agermanaments solidaris no seran susceptibles de rebre subvenció per la convocatòria corresponent. 
  5.  Els projectes que impliquin una duplicitat sobre accions que ja s’estan duent a terme. 
  6. Els ajuts humanitaris d’emergència derivats de catàstrofes naturals o conflictes bèl·lics.  
  7. Els projectes que fomentin la privatització de recursos bàsics com educació, salut o infraestructura, excepte situacions degudament justificades. 
  8. Els projectes que sol·licitin un import superior al permès al punt 6 de les bases. 
  9. Els projectes que no compleixin amb els topalls descrits al punt 7 de les bases.
  10. Els projectes de cooperació internacional al desenvolupament els pressupostos dels quals generin bretxes salarials entre el personal local i el personal expatriat, amb diferències salarials de més del 20%. 
  11. Els projectes que incloguin la recollida/compra d’equips o subministraments a països del Nord i el seu posterior transport/enviament a països del Sud, excepte situacions degudament justificades.
  12. Els projectes que incloguin la dotació d’equips i/o subministraments a centres educatius o de salut, que no aportin l’acreditació formal del compromís de les autoritats amb competència en la matèria o de l’autoritat local, acreditant el suport i el compromís futur en el seu manteniment.
  13. Els projectes de microcrèdits. 
  14. Els projectes que prevegin la subcontractació de les activitats de retorn a la ciutat de Girona. 
  15. Els projectes de cooperació internacional al desenvolupament que no tinguin contrapart al territori on preveuen les seves accions. 
  16. Els projectes plurianuals que no presentin resultats, impactes i propostes de millora generats en anys anteriors.
  17. Els projectes que, en el moment de la seva sol·licitud, no presentin tots els documents requerits a l’apartat 10 de les bases.

Tipus i dotació de la subvenció

  • La subvenció total compta amb un pressupost de 170.000 euros distribuïts de la següent manera: 
    a.    130.000 euros en la modalitat de projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional. 
    b.    40.000 euros en la modalitat de projectes d’educació per al desenvolupament i la sensibilització. 
    L'Ajuntament es reserva el dret de no exhaurir, augmentar o distribuir de manera diferent la dotació pressupostària de les diverses modalitats de subvencions. Es resoldran les dues línies de subvencions en una sola resolució. En cas que hi hagi sobrant de diners en una de les línies, i en l’altra, l’import total sol·licitat per les entitats beneficiàries sigui superior a la dotació pressupostària inicial, un cop la resolució sigui ferma es farà una resolució addicional distribuint en la mateixa proporció l’import sobrant.
  •  La subvenció consistirà en aportacions econòmiques directes.
  • Cap projecte rebrà una quantitat superior al 20% de la partida de la convocatòria destinada a subvencions per a cadascuna de les modalitats. No obstant, aquesta quantitat es podrà incrementar fins al 25% en el cas de projectes realitzats en xarxa per dues o més entitats inscrites al registre municipal d’entitats de l’Ajuntament de Girona i/o amb suficient arrelament al municipi. 
  • Donat que l’objecte de la subvenció són els projectes, els projectes de copartenariat o concertats entre dues o més entitats seran objecte d’una sola subvenció, en el seu cas.
  •  Les subvencions es destinaran a l’execució dels projectes per als quals siguin atorgades.
  • Només es podrà presentar un projecte per entitat en cada línia de subvencions.
  • En el cas que el pressupost total de les sol·licituds que superin la fase d’admissió excedeixi el pressupost total disponible per a les dues modalitats de subvenció, l’Ajuntament de Girona minorarà l’import atorgat aplicant la part proporcional entre el conjunt de sol·licituds a partir de la puntuació aconseguida per a cada projecte.

Guia per a entitats
Bases en català
Bases en castellà
Bases BOP núm. 124 Data: 27/06/2024

Tornar