Header: Subvencions

Subvencions, beques i ajuts

Ruta de navegació

Subvencions, beques i ajuts

En aquesta pàgina trobareu una relació actualitzada de les subvencions i altres ajuts que l'Ajuntament de Girona té previst de convocar durant l’exercici pressupostari, amb la indicació de l’objecte o finalitat i la descripció de les condicions per ser-ne beneficiari.

La relació de convocatòries s'ha organitzat en funció dels destinataris de la subvenció i/o de l'àmbit d'actuació.

Publicador de continguts

Subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional i per a projectes d'educació per al desenvolupament i sensibilització 2024

Pendent de convocatòria Termini obert Resolució Convocatòria tancada
És objecte d’aquesta convocatòria l’atorgament de subvencions subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional i per a projectes d’educació per al desenvolupament i sensibilització tenen com a objectiu recolzar les entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Girona o amb arrelament a la ciutat de Girona, que treballen en l’àmbit de la cooperació internacional al desenvolupament i l’educació per al desenvolupament i sensibilització.

Imatge informativa

Ja s'ha publicat la convocatòria al BOP. El termini de sol·licitud és del 19 de juliol al 19 d'agost de 2024.

Sol·licituds

Presentació de sol·licituds

  • Un cop publicada la convocatòria, les persones interessades hauran de presentar la sol·licitud, segons el model normalitzat de l’Ajuntament de Girona, disponible a la seva seu electrònica, dins el termini i amb la documentació que estableixi la convocatòria o, en el seu defecte, l’art. 18 de l’Ordenança general de subvencions, a la seu electrònica de l’Ajuntament de Girona, o per qualsevol altre procediment reconegut per la llei. 
  • La sol·licitud inclourà la documentació que s’indica a les bases i a la convocatòria, a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Girona.
  •  Amb l’entrada en vigor de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, s’obliga a totes les persones jurídiques, entitats sense personalitat jurídica i òrgans col·legials a relacionar-se amb les administracions públiques per mitjans electrònics i, per tant, els obliga a disposar necessàriament d’un certificat electrònic que representi l’organització.
  • Si la sol·licitud no compleix els requisits establerts en les bases i a la convocatòria, es requerirà l’esmena de defectes que s’haurà de fer en el termini màxim i improrrogable de deu dies hàbils, indicant que no fer-ho suposarà el desistiment de la sol·licitud, prèvia resolució que es dictarà en els termes previstos a l’article 21 de la Llei 39/2015, de l’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds i de la documentació necessària serà de 20 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Girona.

Documentació a presentar

La documentació que s'haurà d'adjuntar a la sol·licitud és la següent:

  1. Respecte de l'entitat:
    • Fotocòpia del NIF de l’entitat, i de la persona representant de l’entitat o la que subscriu la sol·licitud.
    • Acreditació d’estar al corrent del compliment d’obligacions tributàries, amb la Seguretat Social i amb la Hisenda Municipal. En el cas que no es presenti aquest document, cal que s’autoritzi expressament a l’Ajuntament de Girona a la consulta de les dades previstes als articles 18 i 19 del Reglament de la Llei de subvencions, a l’apartat corresponent del formulari de sol·licituds. 
    •  Quan la sol·licitud la realitzi una agrupació de persones físiques o jurídiques, públiques o privades sense personalitat, s’haurà de presentar un document amb els compromisos d'execució assumits per cada membre de l'agrupació. 
  2. Respecte del projecte: (consultar Bases Reguladores)
    •  Les entitats sol·licitants han de presentar la sol·licitud, que inclou el formulari del projecte d’acord amb el model normalitzat, respectant estrictament el format i emplenant-ne tots els seus apartats de manera acurada. El model normalitzat estarà a disposició de les persones sol·licitants a la Seu Electrònica de l’Ajuntament i a la pàgina web de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament  de Girona 
    • Els projectes de cooperació internacional al desenvolupament en l’àmbit internacional, hauran de presentar la documentació acreditativa de la contrapart i de les autoritats locals corresponents (governs locals, regionals, ministeris, comitès de desenvolupament local...) on es manifesti la prioritat del projecte i l’alineament amb els plans de desenvolupament local. 
  3. Fitxa de tercers, només en el cas de no haver rebut mai cap subvenció d’aquest Ajuntament o haver modificat les dades bancàries.
  4. Per tal de donar compliment de les obligacions establertes per la Llei 26/2015, de 28 de juliol, de modificació del sistema de protecció a la infància i l’adolescència, pel que fa a professions, oficis i activitats que impliquin contacte amb menors:
    a.    Presentar una declaració responsable en què es manifesti disposar de les certificacions legalment establertes per acreditar que les persones que participin en el projecte no han estat condemnades per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, i que en cas que canviï alguna persona adscrita al projecte, es compromet a aportar una nova declaració responsable. El contingut d’aquesta declaració responsable aportada i les certificacions negatives de què disposi serà vigent durant un any. Així mateix, si té coneixement d’algun cas de condemna per sentència ferma pels delictes esmentats, està obligat a comunicar aquesta circumstància de manera immediata.
    b.    En el cas que el projecte no impliqui contacte amb menors presentar una declaració manifestant-ho.

Tal com es detalla al punt 15 de les bases, la Comissió Qualificadora atorgarà les valoracions exclusivament a partir de les informacions recollides al formulari de sol·licitud i la documentació acreditativa presentada. No es valorarà cap altre document, com poden ser memòries.  

Tràmit de sol·licitud
Formulari de sol·licitud
Formulari de seguiment
Formulari de justificació
Declaració responsable en relació amb delictes contra la llibertat, la indemnitat sexual i el tràfic d’éssers humans
Tramesa de documentació complementària

Tornar