Header: Incidències

Incidències

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Consells per evitar la propagació del mosquit tigre

L'Ajuntament de Girona ha començat una campanya informativa per evitar la propagació del mosquit tigre. La prevenció és el millor mètode per al control d'aquest mosquit.

El més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les seves larves aquàtiques eliminant tots els punts d'aigua on pot créixer. Per això cal buidar els recipients de l'exterior que puguin acumular aigua, encara que siguin de petites dimensions, tapar amb teles mosquiteres els safareigs i basses petites, i evitar acumulacions d'aigua en zones de drenatge o canals de desguassos.

Els consells per mantenir a ratlla el mosquit tigre es resumeixen en evitar acumulacions d’aigua, per petites que siguin. Per exemple: posant cap per avall o buidant regularment els plats de sota els testos, cubells, cendrers, carretons, i altres recipients; tapant hermèticament dipòsits; eliminants neumàtics vells o altres objectes que acumulin aigua; netejant les canaleres de les cases...

Per evitar les picades és recomanable que es porti roba de màniga llarga i pantalons llargs, millor si són de color clar, així com mitjons. I els repel·lents només s'han de fer servir a l'exterior seguint les recomanacions d'ús. Per curar les picades cal rentar i desinfectar la zona afectada, i si les molèsties persisteixen es pot consultar el metge o el farmacèutic.

Tots els consells es poden consultar en els quadríptics amb la informació per a la prevenció del mosquit tigre o en aquest vídeo.

Programa de seguiment i vigilància del mosquit tigre

Evitar la proliferació de l’insecte a les cases és bàsic ja que es calcula que vuit de cada deu espais on es pot reproduir aquest mosquit són privats i, per tant, a l'Administració li és molt difícil actuar-hi.

Per controlar-ne la població als espais públics, Dipsalut, el Servei i els ajuntaments duen a terme actuacions com les cartografies d'embornals de risc, i l’aplicació regular de biocides.

És important recordar que aquest mosquit pot arribar a ser un vector de transmissió de malalties tropicals emergents com el dengue, el zika, o el Chikungunya.

La ciutadania també pot col·laborar a través de l'aplicació mòbil APP Mosquito Alert. Amb aquesta aplicació es pot fer arribar una foto i localització del mosquit tigre als científics que estudien i controlen la propagació dels mosquits.

Voleu més informació sobre el control del mosquit tigre? Consulteu el lloc web: www.mosquitigregirona.cat

Quadríptic informatiu
Tornar