Header: Incidències

Incidències

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Alerta del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la retirada del mercat de totes les unitats dels productes cosmètics de l'empresa Parfums Codibel, SL.

La Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha ordenat a l'empresa Parfums Codibel SL que cessi la comercialització i retiri del mercat totes les unitats dels productes cosmètics que es relacionen a l'annex d'aquest document

Aquests productes incompleixen el Reial decret 85/2018 i el Reglament (CE) 1223/2009 per haver estat fabricats en unes instal·lacions que no compleixen els requisits establerts, per estar incorrectament etiquetats i/o contenir substàncies incloses a l'annex II del Reglament (CE) 1223/2009 (prohibits en productes cosmètics) com són el butylphenyl methylpropional i/o l'hydroxyisohexyl-3-cyclohexene. Així mateix, no hi ha constància que aquests productes hagin estat comunicats al Portal Europeu de Productes Cosmètis.

Recomanacions a les persones consumidores:

  • No adquiriu cap unitat dels productes cosmètics afectats que es relacionen a l'annex.
  • Si disposeu d’alguna unitat d’aquests productes, no l’utilitzeu.

Recomanacions als distribuïdors i establiments de venda:

Si disposeu d’unitats d’aquests productes, immobilitzeu-les i cesseu-ne la comercialització, de manera immediata.

Contacteu amb controlfarmaceutic.salut@gencat.cat per informar del nombre d'unitats d'aquests productes que teniu immobilitzades i per gestionar la seva recollida per part de la Generalitat.

Tornar