Header: Fires Sant Narcís

Fires de Sant Narcís

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Museu d’Història de Girona inaugura per Fires l’exposició “Girona, en pedra viva”

La mostra presenta una selecció de textos d’Eva Vàzquez i fotografies de Jordi Puig, i proposa abocar-se a una dotzena de finestres per mirar Girona des d’altres perspectives

El Museu d’Història de Girona inaugura demà, dissabte 28 d’octubre, a les 12 h, l’exposició “Girona, en pedra viva”, una selecció de textos d’Eva Vàzquez i fotografies de Jordi Puig que ofereixen la possibilitat d’aturar-se en certs angles morts de la imatge construïda de la ciutat i d’honorar, al mateix temps, el pòsit cultural i emocional de què s’alimenta la nostra mirada. La mostra es podrà veure fins al 31 de desembre a la sala d’exposicions del museu. 

Ens sentim orgullosos i orgulloses d’aquests treballs que recullen diverses visions de Girona, perquè demostren que la nostra ciutat és plural i rica en vivències i persones. I és aquesta pluralitat la que hem de protegir per continuar sent Girona”, ha afirmat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.

Partint del llibre Girona, en pedra viva, obra dels mateixos Vàzquez i Puig, la mostra n’és un colofó que invita a pensar amb voluntat crítica la diversitat de mirades que han contribuït a construir el discurs sobre la ciutat. L’exposició proposa una dotzena de finestres on abocar-se a una altra Girona, vista i viscuda, allunyada de la postal instituïda pel turisme de masses, però assumint el deute amb les persones escriptores, artistes, viatgeres, historiadores i cronistes que l’han anat definint capa rere capa. 

L’exposició és un convit a endinsar-se, amb imatges i amb paraules, en aquesta Girona tan coneguda i tan desconeguda alhora. I és que, reprenent els mots d’Eva Vazquez, “al capdavall, la mateixa pedra de Girona, amb els seus nummulits incrustats, no és sinó una acumulació d’estrats: la toques i ets un estranger i ets a casa”. 

El Museu ha programat un seguit d’activitats al voltant de l’exposició que permetran conèixer amb detall les diferents mirades, fotogràfiques i literàries, que s’han projectat sobre Girona en els darrers anys.

Tornar