Header: estiu

Estiu 2023

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 3.000 infants participaran en els casals municipals d’estiu de Girona

Aquest matí han començat les activitats que s’organitzen des de l’Ajuntament a través de vint entitats i associacions de la ciutat

Imatges de la visita al casal de circ que es porta a terme a l’Escola Migdia

Un total de 3.222 infants i joves participaran enguany dels 48 casals municipals d’estiu que organitza l’Ajuntament de Girona. Les activitats, que han començat aquest matí, es porten a terme a través de 20 entitats i associacions de la ciutat (entitats culturals, clubs esportius, associacions de pares i mares, agrupaments escoltes, parròquies, etc.).

Aquest 2023 el programa proposa durant el mes de juliol i agost un total de 25 activitats de lleure educatiu, 7 casals esportius, 5 de formatius, 5 activitats artístiques i 2 casals d’educació especial que es realitzaran a les escoles, equipaments esportius municipals així com a centres cívics, a l’aula de cuina del Mercat del Lleó, el Museu del Cinema i la Casa de Cultura. 

Com a novetat el programa incorpora dues noves activitats de lleure i esport, que es faran als barris de Pont Major i de Vila-Roja, i un casal per a joves que té com a centre d’interès les energies renovables. 

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Queralt Vila, han visitat aquest matí el casal de circ que coordina l’entitat Batibull i que es porta a terme a l’Escola Migdia.

Volem que Girona sigui una ciutat que educa els 365 dies de l'any. Perquè l'educació va molt més enllà de les aules i no pot quedar restringida de setembre a juny. Amb l'ajuda de les entitats, els casals d'estiu ens acosten més a la Girona educadora que ens imaginem”, ha remarcat l’alcalde de Girona.

La regidora d’Educació, per la seva banda, ha assenyalat que “les escoles són equipaments comunitaris arrelats als nostres barris. Obrir-les als casals d'estiu és una oportunitat única per seguir donant-los vida més enllà del calendari escolar”.

L’Ajuntament de Girona vetlla per l’equitat educativa de tots els infants i joves de la ciutat de Girona implementant mesures que promoguin la igualtat d’oportunitats educatives fora de l’escola, com és el cas dels casals d’estiu, i és per això que un dels eixos del programa és la inclusió i disposar d’un pla per tal que tots els infants i joves de la ciutat puguin gaudir del lleure durant l’estiu en igualtat de condicions. El programa garanteix l’accés als espais educatius d’estiu a tots els infants i adolescents.

Tornar