Header: estiu

Estiu 2023

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Jordina Biosca, Laura Conejero i Mireia Calafell encapçalen el cartell de "Poesia al claustre" 2023

El cicle tindrà lloc els dimecres 5, 12 i 19 de juliol, a les 20 h, al claustre de La Mercè.

Jordina Biosca, Laura Conejero i Mireia Calafell encapçalen el cartell de "Poesia al claustre" 2023, format per tres espectacles literaris de tres dones artistes que s'acosten a la paraula des de mirades diferents. Es tracta de la sisena edició del cicle organitzat per l'Escola Municipal d'Humanitats de Girona, que tindrà lloc al claustre del Centre Cultural La Mercè els dimecres 5, 12 i 19 de juliol, a les 20 h.

El tret de sortida el donarà l'actriu i narradora Jordina Biosca, acompanyada del músic i compositor David Garcia a la guitarra, amb l'espectacle Bàrbars. Barbaritats elevades a l'enèsima potència. De vegades vistes des dels propis ulls o des de l'altra banda del mirall. Amb humor o violència. Reflexives o confuses. Barbaritats per aplaudir, reflexionar o meravellar-se de la bellesa que poden arribar a comportar. Prosa i poesia de Jaume Cabré, Eeve Kilpi, Jesús Lizano, Mercè Rodoreda, Auden i Kavafis entre d'altres.

El dimecres següent, 12 de juliol, serà el torn del recital poètic No hi haurà una altra fi del món, a càrrec de l'actriu i rapsoda Laura Conejero, a partir dels textos de poetes com Czeslaw Milosz, Erri de Luca, José Agustín Goytisolo, Jaroslav Seifert, Nichita Stănescu, José Saramago o Evgueni Evtuixenko. Tots ells han viscut la guerra en primera persona i, a través de la paraula, expressen els seus sentiments, sensacions, frustracions i reflexionen sobre el propi paper de la poesia en un conflicte armat. La cantautora Rusó Sala serà l'encarregada de posar música als versos per tal de guiar el públic en un viatge introspectiu cap a la foscor de la guerra amb la paraula com font d'esperança.

Finalment, tancarà el cicle Varosha, el 19 de juliol, amb un recital que duu per títol el nom del que fou un dels destins turístics més concorreguts de la mediterrània a finals dels anys 60 i que, amb la invasió turca del 74, quedà deshabitat. Des de llavors, és una ciutat fantasma. Representa avui la lògica pròpia d'una manera d'entendre el món com a lloc que pot ser devorat -amb el turisme, amb una guerra- i, al mateix temps, el misteri i la bellesa contradictòria d'un espai que, pel fet de poder ser habitat altra vegada, permet pensar una nova manera de fer i de ser. El recital s'estructura a partir de poemes de "Nosaltres, qui" i de "Tantes mudes", de Mireia Calafell, interpretats per la mateixa poeta, acompanyada per la violoncel·lista i compositora islandesa Björt Rùnars amb el seu violoncel, un teclat i pedals per fer loops electrònics.

Les inscripcions són gratuïtes i ja estan obertes. Es poden realitzar des del web de La Mercè.

Més informació a www.girona.cat/emhu  

Tornar