Header: estiu

Estiu 2021

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 13a edició del Festival Tempo de Girona tanca amb 22.100 espectadors

Durant 17 dies el Barri Vell ha acollit el Tempo Village amb una quarantena de concerts i altres propostes culturals gratuïtes. Degut a la situació actual, l'organització posposa, pel 2022, els concerts de La Copa

Imatges del Festival

El 13è Festival Tempo de Girona va tancar el dissabte passat després de 17 dies consecutius en què ha acollit un total de 22.100 espectadors. La primera part del festival, anomenada Tempo Village, ha comptat del 15 al 31 de juliol, amb una quarantena de propostes diàries i gratuïtes de música, gastronomia i literatura als jardins del passeig Arqueològic, al Barri Vell. Per contra, la segona part del festival, el Tempo Copa, havia de tenir lloc el 6 i el 7 d’agost amb els concerts de Dorian, MClan i Sofia Ellar a la Devesa, però s’ha posposat pel juliol del 2022 per la situació actual de pandèmia. El ritme d’entrades en el moment d’ajornar els concerts anava a bon ritme, superant el 50% de l’aforament.

Albert Candela, director del festival, explica que la valoració del Tempo Village ha estat “molt bona, hem omplert els 17 dies en la franja de tarda-vespre i hem tingut un increment important dels vermuts musicals durant els dissabtes i els diumenges. El temps ens ha acompanyat i ha permès que molta gent gaudís de Tempo malgrat els aforaments limitats i les restriccions horàries. Com a fet negatiu hi ha l’ajornament del Tempo Copa, amb més de la meitat de l’aforament venut, però mantindrem els concerts en un 2022 esperançador”.


El Tempo Village, amb actuacions de grups propers i aposta per la inclusió social

Durant quinze dies el Tempo Village ha comptat amb actuacions de franc de grups, la majoria gironins i barcelonins, com The New Raemon, Laura West, Natxo Tarrés & The Wireless, Blanquito Zurdito, Carmen113, Shí, i converses literàries (Tempo Llibres) conduïdes pel periodista i escriptor Martí Gironell amb autors com Gerard Quintana. Aquest any, com a altra novetat s’ha apostat per la inclusió social amb concerts en col·laboració amb la Fundació ONCE i el Sector Est de Girona. Tempo és un festival que sempre ha buscat construir sinèrgies amb altres referents culturals i socials de la ciutat i aquest any hi han col·laborat el Festival Neu!, Les Cases de la Música, la Marfà i l’indie club Yeah, entre d’altres. Des dels seus inicis, fa 13 anys, Tempo ha apostat fort per la programació local. 

 
El Tempo Copa, al juliol del 2022

El festival, de comú acord amb els artistes, va prendre la decisió de posposar actuacions del Tempo Copa per la situació sanitària actual i per les mesures per a la contenció de la covid-19. Des de l’organització es treballa per celebrar aquests concerts a la Devesa els dies 1 i 2 de juliol de 2022, esperant que es recuperi una normalitat per poder gaudir de la música en directe en tota la seva extensió. La intenció era acollir 2.000 espectadors i allargar els concerts d’MClan, Dorian i Sofía Ellar amb sessions de discjòqueis fins a la matinada, però el toc de queda imposat a la ciutat de Girona i l’augment de casos positius durant les últimes setmanes han empès a l'organtizació a buscar una alternativa.

Tornar