Header: estiu

Estiu 2023

Menú de navegació

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els museus de Girona proposen sis propostes culturals diferents els capvespres d’estiu

Durant el mes de juliol, els museus de la Generalitat i de l’Ajuntament de Girona agrupats a la xarxa Gironamuseus oferiran vistes a la fresca, teatralitzades o dinamitzades.

Els museus de la Generalitat i de l’Ajuntament de Girona agrupats a la xarxa Gironamuseus obriran portes els capvespres d’estiu amb una programació que inclou un total de sis visites teatralitzades o dinamitzades diferents per a tots els públics. Durant el mes de juliol, els equipaments oferiran activitats a la fresca perquè les persones visitants gaudeixin d’una manera singular de l’extraordinari patrimoni històric, artístic, arquitectònic i cultural de la ciutat.

“Posicionem els museus com un dels epicentres de la cultura de la nostra ciutat. Són espais segurs, necessaris i útils per al conjunt de la ciutadania. Convido a tothom, en aquests moments de dificultats compartides, a apropar-se i gaudir dels diferents relats i col·leccions que estableixen els museus al voltant del patrimoni, la història i la cultura de Girona”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Les visites es faran a les 19 h i es repartiran al llarg del mes els dimarts, dimecres, dijous i divendres. Els dimarts serà el torn de la visita dinamitzada “La veu del vell edifici”  al Museu d’Història de Girona, un recorregut per descobrir la història de l'edifici i els diferents usos que ha tingut al llarg del temps. Els dimecres es podran veure la visita teatralitzada “Amb ulls de dona” i la visita dinamitzada “En clau jueva”. La primera, al Museu del Cinema, tractarà sobre el paper de les dones en les històries que recull l’equipament partint de la vida de la primera directora de cinema i una de les creadores del gènere de la comèdia, Alice Guy; mentre que la segona visita, al Museu d’Història dels Jueus, donarà a conèixer els trets culturals i socials que marcaven la vida de la comunitat jueva gironina a l'edat mitjana, a través de les sales del Museu d'Història dels Jueus i els carrers del call de Girona.

La visita guiada “La Casa Masó al vespre”, sobre la història de la Casa Masó, i la visita teatralitzada “Art en primera persona”, al Museu d’Art de Girona, sobre l’evolució de l’art des del romànic al segle XX, explicat per alguns del protagonistes de les seves obres, seran les propostes dels dijous. Finalment, els divendres qui ho vulgui podrà gaudir de la visita dinamitzada a l’exposició temporal “Els Temps de la memòria. Tresors del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona”, un recorregut que es fonamenta en les constants biològiques i psicològiques de la naturalesa humana, on es presentaran alguns dels objectes més rellevants de les col·leccions del museu.

La xarxa Gironamuseus està formada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona, el Museu d’Art de Girona, el Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu del Cinema i la Casa Masó. 

Podeu consultar la programació i seguir el procés d’inscripció al web específic de cada museu o al web de la xarxa Gironamuseus.

Tornar