Header: Urbanisme

Urbanisme

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat invertirà més de 215.000 euros en la regulació semafòrica de la cruïlla entre la C-255 i la carretera de Campdorà

Els treballs també inclouran un carril central de gir per facilitar les maniobres en aquest punt.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya invertirà 215.985 euros en els treballs de la regulació semafòrica de la cruïlla de la C-255 amb la carretera de Campdorà i el camí de la depuradora, situada al punt quilomètric 1+850. Es tracta d’un tram on conflueix el trànsit de pas i el trànsit veïnal del disseminat de Campdorà. El projecte permetrà resoldre el problema d’estretament que presenta la carretera i que dificulta el creuament de vehicles en els dos sentits.

Aquesta setmana l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha mantingut una reunió telemàtica amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, per parlar sobre els detalls del projecte. “Fa temps que estem estudiant amb el departament la millor solució per resoldre els problemes de seguretat viària que hi ha en aquest punt, i que pateixen especialment els veïns i veïnes de Campdorà. Ha sigut una reclamació conjunta, hem treballat alternatives i estem satisfets que ara Territori i Sostenibilitat es comprometi amb un projecte definitiu i un calendari per tirar-lo endavant. Serà una obra molt important per a la ciutat, i sobretot per Campdorà”, ha assegurat l’alcaldessa de Girona.

Per la seva banda, Gavin, ha detallat que “s’està treballant perquè la redacció del projecte finalitzi a començaments d’estiu i a continuació ja es pugui licitar”. “La nostra previsió és que les obres puguin començar durant el primer trimestre del 2022”, ha dit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat. Gavin també ha explicat que “el projecte incorporarà obres complementàries de ferm, senyalització i drenatge per encabir un carril central de gir que faciliti les maniobres de la cruïlla”. 

El projecte preveu la regulació semafòrica en dues fases: 

  • Fase 1: verd pel tronc i groc pels girs a l’esquerra des del tronc.
  • Fase 2: vermell pel tronc i girs a l’esquerra des del tronc i verd per les sortides des de les secundàries.

Així mateix, s’habilitarà un carril central de gir per facilitar les maniobres de gir a l’esquerra des del tronc. Per fer-ho possible caldrà l’estesa d’una nova capa de trànsit a l’àmbit de la cruïlla i nova senyalització horitzontal. D’aquesta manera, els vehicles que circulen per aquesta carretera i volen accedir a la C-255 podran esperar en un sobreample situat a 30 metres de la cruïlla i evitar els creuaments dels vehicles en el pas estret. Les obres es complementaran amb una nova cuneta. 

D’altra banda, mitjançant la senyalització corresponent es limitarà la velocitat a 50 km/h a l’àmbit de la cruïlla.

Tornar