Header: Urbanisme

Urbanisme

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona aprova el projecte d’instal·lació d’un skatepark al parc Mas Masó

L’objectiu és reactivar i donar vida a aquest espai d’esbarjo situat al barri de Can Gibert del Pla i alhora oferir un espai on els patinadors i skaters puguin practicar la seva disciplina.

Plànol de l’skatepark del parc Mas Masó

L’Ajuntament de Girona ha aprovat per Junta de Govern Local el projecte d’instal·lació d’un skatepark al parc Mas Masó. L’objectiu és reactivar i donar vida a aquest espai d’esbarjo situat al barri de Can Gibert del Pla i alhora oferir un espai on els patinadors i skaters puguin practicar la seva disciplina. 

"Amb aquest projecte volem revitalitzar el parc Mas Masó, donar-li més usos perquè la gent hi vagi, sobretot la gent jove. Aconseguim un doble objectiu: donar més contingut a un espai  de Can Gibert del Pla que no està prou ben aprofitat, i fer-ho amb una instal·lació que fa falta per als aficionats a l'skate, ja que la que hi ha a Domeny no és suficient per satisfer tota la gent que el vol practicar", afirma el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.

Actualment el parc compta amb una zona infantil i un pipicà. El Pla d’Educació i Convivència de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla va preveure en el seu moment la transformació d’aquest indret per donar resposta a les necessitats detectades en l’àmbit comunitari i, davant d’això, es va valorar crear un skatepark per reactivar l’espai d’esbarjo. 

A partir d’un treball coordinat entre diferents entitats, serveis, administracions, grups de joves practicants de l’esport i assessorament tècnic, es va realitzar un estudi previ de les principals característiques que ha d’incorporar aquest parc de patinatge dissenyat per a la pràctica d'skateboarding i qualsevol altre esport de rodes petites com patins de línia o ciclisme BMX.

L’skateparc del parc Mas Masó ocuparà una superfície de 1.345,80 m² i estarà situat concretament al costat del parc infantil i del pipicà, relativament proper dins l’àmbit del parc i alhora suficientment distant per respectar la convivència en un mateix indret d’usos i usuaris tan diversos. La instal·lació comptarà amb diferents tipus de mobiliari i trampes pels patinadors, com és el cas d’escales, rampes, parets corbades i circuits. També hi haurà un banc i s’adequarà l’espai amb un nou enllumenat públic específic i una xarxa de sanejament adient per tal d’afavorir la pràctica de l’activitat.

El projecte es durà a terme en dues fases. En la primera, es construirà la meitat de l’skatepark obtenint així, encara que no amb tota la seva globalitat, un espai funcional per a la realització de l'activitat. El pressupost de la fase 1 del projecte és de 242.179,39 euros (IVA inclòs). A la segona fase, que s’executarà posteriorment, quedarà definida l’altra meitat de l’skate.

El projecte es va aprovar el passat divendres per Junta de Govern Local i ara s’ha obert un període d’exposició pública. Tot seguit, i un cop s’hagi aprovat definitivament pel mateix òrgan de govern, es podrà licitar el projecte. 

Més informació
Tornar