Header: Urbanisme

Urbanisme

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona reforma una cruïlla del barri de Torres de Taialà per fer-la més accessible

Els treballs responen a una demanda dels veïns i veïnes realitzada en el marc dels pressupostos participats i tenen un cost de 28.459 euros

L’Ajuntament de Girona ha iniciat les obres de reforma de la cruïlla del carrer de la Torre de Taialà amb Riera Rimau per fer-la més accessible. Aquest matí, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, han visitat els treballs que responen a una demanda dels veïns i veïnes de Torres de Taialà realitzada en el marc dels pressupostos participats del 2019.  

Les obres, que van iniciar-se la setmana passada, consisteixen en rebaixar i ampliar les voreres de les quatre cantonades d’aquest encreuament. També s’adaptaran i se senyalitzaran amb paviment podotàctil (franges de botons de 60 cm i franges de quatre ratlles) els passos de vianants per a les persones invidents. Els treballs s’han adjudicat a Construccions i obres Germans Cruz per 28.459,20 euros (IVA inclòs) i tenen un termeni previst de tres mesos. 

“La millora de les voreres en aquest punt se sumen a actuacions semblants que hem fet en el mateix barri en els últims temps, per millorar la mobilitat a peu i fer que el recorregut fins al CAP sigui completament accessible. Una de les nostres prioritats és millorar voreres i passos de vianants al conjunt dels barris de Girona, i l’actuació que ara hem començat a Torres de Taialà és una més en aquest procés”, ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

D’altra banda, les obres de reforma de la plaça dels Germans Sàbat avancen a bon ritme i ja ha finalitzat la primera fase. Fins ara, s’han refet les voreres existents i l’enllumenat i s’han realitzat treballs de drenatge, de reg i de recollida d’aigües pluvials.  

Els treballs tenen com a objectiu convertir aquest punt cèntric del barri en una zona més espaiada pensada per a vianants, amb una parada d'autobús i una zona d'aparcament. Ara, s’ha començat a actuar a la zona del porxo, realitzant els fonaments per ampliar la plataforma. Es preveu construir un nou paviment en aquesta zona d’estada i esbarjo per tal de millorar l’accessibilitat als diferents locals i habitatges. A més, s’instal·laran unes rampes d’accés al porxo i uns graons als extrems. 

Un cop finalitzin aquests treballs s’actuarà a la part central de la plaça. Concretament, s’asfaltarà la zona, s’instal·larà un banc curvilini de formigó que separarà l'àrea d'estada amb la zona de circulació i aparcament, es plantaran diferents arbres i s’instal·larà el nou enllumenat públic. 

Segons el regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí, “amb aquestes obres canviarem la plaça de manera que serà un veritable punt de trobada, i l’epicentre dels esdeveniments del barri com la festa major. Els treballs avancen bé, i si tot va com està previst, podrem finalitzar les obres abans de finals d’any, de manera que els veïns i veïnes en podran gaudir ja durant el Nadal”.

Aquestes actuacions permetran crear un espai públic de qualitat per als vianants, que doni vida al barri i, que al mateix temps, faci compatible el pas de l’autobús urbà i l’aparcament de vehicles. A més, s’ha previst un espai per poder construir els ascensors dels habitatges, ja que per seguretat no és possible situar-los al carrer de la Riera perquè és una zona inundable i no hi ha suficient espai.

Per últim, cal destacar que el carril bici del carrer de la Creu ja està operatiu després que la setmana passada finalitzessin les obres de construcció del darrer tram. Aquest carril, de doble sentit, va des del carrer Pierre Vilar fins a la rotonda dels Països Catalans. 
 

Tornar