Header: Acció Climàtica

Acció Climàtica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (18 h)

L'Ajuntament de Girona intensifica les tasques de desinfecció a la via pública pels carrers de tots els barris de la ciutat i recupera parcialment el servei de brigades de jardineria, medi ambient i control de plagues.
Un acord entre el consistori i la Fundació Drissa permet seguir treballant els horts escolars i destinar la collita a les persones sense llar

L’Ajuntament de Girona intensifica a partir d’avui les tasques de desinfecció a la via pública pels carrers de tots els barris de la ciutat. A través de Girona +Neta, diversos equips formats per un vehicle netejador i personal amb un atomitzador recorreran els carrers aplicant-hi una solució desinfectant d’aigua i lleixiu amb dilució del 0,1%, que resulta innòcua per les persones. Aquestes tasques de desinfecció amb cisterna, que es faran cada dia de la setmana, es combinaran amb les d’escombrat mixt, que s’han reorganitzat per donar cobertura a les necessitats actuals. En aquest sentit, s’han reduït els efectius destinats a la neteja coordinada d’escombrada manual i mecànica entre setmana, mentre que el cap de setmana hi treballarà la totalitat del personal previst per aquesta tasca.

A més, el consistori ha comptat avui amb el suport de l’empresa Construccions Rubau per agilitzar la desinfecció d’alguns dels carrers més transitats de la ciutat, com la plaça de Catalunya o el carrer Barcelona. En aquest cas, la neteja es realitza polvoritzant una solució diluïda de lleixiu al 0,1% des d’un camió. 

En el cas dels espais propers a edificis concorreguts, la neteja es mantindrà com fins ara. El servei de Girona +Neta actuarà diàriament a l’entorn de les comissaries de la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d’Esquadra i, de dilluns a dissabte, al voltant dels centres sanitaris i de les farmàcies; mentre que els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil desinfectaran l’entorn de les residencies geriàtriques de la ciutat.

La reincorporació de tot el personal de neteja també permetrà recuperar el servei de les brigades municipals de jardineria, medi ambient i control de plagues, que fins ara donaven suport als serveis especials de desinfecció. Per ara, els treballadors i treballadores de brigades faran la meitat de la jornada per seguretat sanitària i complint amb els requisits de i prevenció establerts. D’aquesta manera es podrà reprendre el manteniment de la ciutat en jardins o zones verdes, així com actuacions de desinsectació o de desratització, entre d’altres. 

Amb la intensificació dels treballs de desinfecció dels carrers, l’Ajuntament vol minimitzar el possible risc de contagis per COVID-19 ara que els infants poden sortir de casa i que hi ha més volum de persones per la ciutat.

D’altra banda, el consistori ha arribat a un acord amb la Fundació Drissa per mantenir en funcionament els horts escolars durant el confinament. A partir d’avui, personal d’aquesta entitat sense ànim de lucre treballarà en els horts dels nou centres educatius que participen al projecte “Aprendre a l’hort de l’escola”. Així, els espais de cultiu estaran a punt perquè els infants en puguin gaudir quan tornin al seu centre.

L’acord entre el consistori i la Fundació permetrà també seguir cultivant aliments, que es destinaran a col·lectius vulnerables. En aquest sentit, Drissa portarà la collita d’hortalisses de les properes setmanes al Centre d’Acolliment i Serveis Socials La Sopa que, entre altres serveis, serveix àpats a les persones sense sostre de la ciutat. Els horts escolars que formen part de la iniciativa són els de les escoles Àgora, El Bosc de la Pabordia, Montfalgars, Dalmau Carles, Carme Auguet, Domeny, Vila-roja i Font de l’Abella de Girona, i l’escola 9 de Quart.

“Aprendre a l’hort de l’escola” és un projecte educatiu inclusiu i integrador, inclòs en el programa de recursos educatius de l’Ajuntament de Girona, i que compta amb la participació d’alumnat de la ciutat, de treballadors i treballadores de la Fundació Drissa i de gent gran voluntària de la Fundació Bancària “La Caixa”.

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra es van denunciar ahir 20 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.
 

Tornar