Header: SMO

Servei Municipal d'Ocupació (SMO)

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (20 h)

L’Ajuntament de Girona estudia diferents escenaris per dur a terme els casals d’estiu i augmenta les ajudes socials per a persones amb necessitats. El consistori també prepara accions de suport al sector cultural i iniciarà cursos online per a la recerca de feina.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el tinent d’alcaldia de Drets de les Persones de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, han fet aquest migdia una roda de premsa virtual per fer balanç d’algunes de les mesures preses des del govern municipal amb l’objectiu de reduir el contagi del COVID-19 i les conseqüències de la pandèmia. 

Abans que res, l’alcaldessa ha destacat el comportament responsable dels ciutadans i ciutadanes de Girona: “Fa una setmana deia que la tornada dels treballadors a les activitats no essencials era una decisió precipitada i vaig demanar a la ciutadania extremar les precaucions i mantenir el confinament. Ara podem dir que la gent ha continuat quedant-se a casa”.

En aquest sentit, Madrenas ha repassat les dades d’ús del transport públic a la ciutat, que segueixen amb reduccions de més del 90% d’usuaris respecte els dies laborables sense restriccions. També ha explicat que s’han intensificat els controls de la Policia Municipal de Girona als accessos de la ciutat, per comprovar que la mobilitat es limita als motius permesos. Fins ara, s’han posat ja 2.297 denúncies per incompliment del confinament, tant a vianants com a ocupants de vehicles.

D’altra banda, l’alcaldessa ha reiterat que l’atenció a les persones és una prioritat per l’Ajuntament. Des que va començar el confinament, s’han atès 6.903 trucades al telèfon d’atenció municipal, i s’està fent una segona ronda de trucades a la gent gran empadronada a la ciutat. Pel que fa a les mesures que el consistori ha pres per ajudar les persones més afectades per la crisi del coronavirus, a hores d’ara s’han donat 343 ajudes d’emergència, i s’ha complementat la cistella que es reparteix des del Centre de Distribució d’Aliments amb productes frescos gràcies a un acord de col·laboració amb el Grup Bon Preu.

Finalment, Madrenas ha lamentat que el govern de l’Estat espanyol no hagi rectificat la decisió de reduir un 55% les dotacions destinades a polítiques públiques d’ocupació que es traspassen als ajuntaments: “En moments com els actuals, els recursos per ajudar la gent que s’ha quedat sense feina a trobar-ne una de nova també és política social. De la mateixa manera, caldrà ajudar el teixit productiu perquè es refaci i perquè, entre tots, puguem afrontar la situació econòmica derivada del coronavirus”. 

Amb aquest objectiu, el Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament començarà la setmana vinent les primeres formacions per Internet enfocades a l’orientació laboral. Les sessions, que tindran lloc a través de la xarxa social Instagram, es complementaran amb un servei d’assessorament laboral en línia.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha explicat que el govern està treballant en tres escenaris diferents respecte la possibilitat de dur a terme els casals d’estiu d’aquest any. Així, contempla que es puguin celebrar amb normalitat; que es puguin fer, però amb grups més petits, o bé que no es puguin fer. A hores d’ara, se n’ha reforçat la programació i s’obrirà la preinscripció a partir del 15 de maig. A més, d’acord amb les entitats organitzadores dels casals, s’han previst nous espais pel servei, de manera que es mantingui l’oferta malgrat la reducció d’infants per classe, i fins i tot s’està estudiant ampliar els casals d’estiu al mes d’agost, tenint en compte l’excepcionalitat actual i segons la demanda i evolució de l’emergència sanitària.

En l’àmbit cultural, Ribas ha anunciat la suspensió del festival Nits de Clàssica, i ha explicat que s’està treballant per mantenir la programació de Notes al parc, que durant el mes juliol porta grups de diferents estils musicals en parcs urbans de la ciutat. Com que es tracta d’activitats a l’aire lliure, des de l’Ajuntament de Girona es preveu mantenir l’esdeveniment i, fins i tot, ampliar-ho també a l’agost, aprofitant per donar a conèixer formacions locals que hagin quedat especialment afectades per l’aturada de l’activitat cultural en aquest període. 

El regidor Carles Ribas ha explicat que algunes de les prioritats que ja s’estan debatent amb el sector seran “aconseguir el manteniment de públic, així com de l’estructura cultural, i ajudar en tot allò vinculat al procés de creació cultural”, a través, per exemple, de la possibilitat de gravar producció pròpia per després compartir-la a les xarxes socials. Ribas, però, ha afirmat que la voluntat és establir un paquet de mesures per ajudar el sector a superar la crisi actual, i l’alcaldessa ha reiterat que l’objectiu del govern és acordar aquestes mesures i la seva implantació amb els grups polítics que tenen representació a l’Ajuntament de Girona.

Davant la imminència de la Diada de Sant Jordi, el consistori gironí s’afegirà als acords a què està arribant la Generalitat de Catalunya amb els Gremis de Llibreters i de Floristes, i ho complementarà amb altres accions de suport que es detallarien més endavant.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Tornar
— 50 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 50 de 123 resultats.