Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (19 h)

L’Ajuntament de Girona iniciarà demà el repartiment de 120 mascaretes entre la gent gran en situació de risc i amb dificultats per accedir-hi

L’Ajuntament de Girona iniciarà demà el repartiment de mascaretes entre la gent gran que està en situació de risc i que té dificultats per accedir al material. Es tracta de casos detectats arran de les trucades que el personal municipal està fent a tota la gent gran empadronada a la ciutat, i a través de les quals també es detecten persones en risc de vulnerabilitat o necessitats específiques. A partir de demà i fins divendres es repartiran 120 mascaretes entre el col·lectiu i, més endavant, es preveu ampliar el repartiment a altres persones que ho necessitin.

Concretament, rebran ara mascaretes aquelles persones de més de 65 anys que tenen algun membre de la família que ha donat positiu per coronavirus; o bé que viuen soles i han de sortir a comprar malgrat no disposar del material adient; o aquelles persones considerades de risc perquè pateixen altres patologies i que no tenen tampoc equipament d'autoprotecció. L'entrega la faran voluntaris i voluntàries de Protecció Civil en coordinació amb l’Ajuntament de Girona. El consistori recorda també que, des del passat dilluns, es pot recollir gratuïtament una mascareta per persona a qualsevol de les farmàcies de la ciutat.

En l’àmbit educatiu, aquest matí ha començat l’entrega dels dossiers escolars en paper per a 187 nens i nenes de la ciutat amb l’objectiu que puguin seguir a distància el tercer trimestre del curs. També s’han lliurat a diverses famílies un total de 27 ordinadors que un centre de secundària de Girona ha cedit al seu alumnat. El repartiment seguirà demà amb la previsió d’entregar material a 470 alumnes més i la intenció municipal és repetir-ho periòdicament per respondre a les necessitats dels centres educatius de la ciutat.

D’altra banda, el consistori gironí treballa per potenciar les activitats i els recursos en línia enfocats a orientar el jovent en aquells temes formatius que els preocupen, especialment davant la situació actual. A través de l’Estació Espai Jove, el consistori pretén donar resposta a tots els dubtes que tinguin els estudiants, com l’accés a la universitat o als cicles formatius i la nova data de la Selectivitat i, al mateix temps, busca donar-los eines perquè segueixin amb els seus estudis. Per aquest motiu, avui s’han posat en marxa sessions d’orientació a Instagram Live des del compte de l’Estació Espai Jove. A través d’aquests vídeos, el personal de l’Estació resol els dubtes dels usuaris i els dóna eines per potenciar les seves habilitats. 

Cada setmana es duran a terme diferents sessions i totes elles comptaran amb un torn obert de preguntes. La pròxima cita serà demà a les 12 h i tractarà sobre els elements que s’han de tenir en compte per fer un bon treball de recerca. Podeu consultar totes les sessions previstes a l’agenda web de l’Estació Espai Jove.  

Quant a la Diada de Sant Jordi d’aquest any, l’Ajuntament de Girona ha programat diverses activitats en línia pel dia 23 d’abril a través de les Biblioteques de Girona. En aquest sentit, el consistori ha recollit a Youtube una quarantena de propostes de lectura per part de diverses persones reconegudes vinculades a la ciutat. Els vídeos es poden trobar a la llista de reproducció de les Biblioteques de Girona “Recomanacions des del confinament”, del canal Girona CulturaTV. 

També el mateix dia 23 d’abril, el web municipal www.bibliotequesdegirona.cat permetrà visionar dues activitats més relacionades amb la llengua. En primer lloc, a les 11 h, s’emetrà l’espai setmanal d’oralitat, de recuperació i descoberta de dites, paraules, refranys i endevinalles, i de lectura en veu alta “Capsa de les paraules”. Mentre que a les 17. 30 h, es podrà veure L’hora del conte “La Cecília busca el drac!”, a càrrec de la contacontes Meritxell Yanes. 

Pel que fa a la venda de llibres i roses, que s’ha traslladat al 23 de juliol, l’Ajuntament de Girona dóna suport a diverses campanyes que s’han posat en marxa per fomentar la venda online de llibres a les llibreries de proximitat de la ciutat. Una d’aquestes iniciatives és la campanya del Gremi de Llibreters #senseparadesperòsenseparar, que recull un llistat de botigues virtuals dels municipis catalans a partir del directori de llibreries agremiades. En el marc d’aquesta iniciativa, la Biblioteca Carles Rahola preguntarà a les persones usuàries de l’equipament quin llibre regalarien per aquest Sant Jordi i en farà una selecció. Els llibres escollits es compraran a les llibreries de proximitat i es posaran a disposició dels usuaris quan la biblioteca torni a obrir les seves portes.

Una altra proposta és la plataforma Llibreries obertes, un projecte de l’entitat Òmnium, la cooperativa Som* i l’empresa Mortensen que fomenta la compra de llibres en establiments de proximitat. A través del web www.llibreriesobertes.cat, els usuaris i usuàries poden accedir a un catàleg de més de 7.000 títols de 550 editorials, comprar llibres i triar la llibreria on els volen recollir. Un cop acabi el confinament i les llibreries tornin a obrir, només caldrà anar-los a buscar. 

De cara al 23 d’abril, altres organitzacions han creat també activitats d’interès relacionades amb Sant Jordi. Per exemple, el Gremi de Llibreters promou l’acció #llibresalaire i proposa que a les 12 h i a les 18 h tothom surti a la finestra de casa seva, llegeixi en veu alta, i acabi amb un aplaudiment i el crit del nom de la seva llibreria; mentre que des del Departament de Cultura es proposa de nou el cicle de #LletresLiures. En aquest cas, la idea és que la ciutadania llegeixi en veu alta els textos de la seva elecció, que ho enregistri en un vídeo de 2 minuts com a màxim, i que els difongui per les xarxes a través d’aquesta etiqueta.

En el cas de la compra de roses, l’Ajuntament de Girona ha demanat a la ciutadania que no compri flors ni plantes a cap establiment de la ciutat ni tampoc de forma telemàtica com a mostra de suport a les floristeries locals, que han decidit concentrar la venda al mes de juliol per evitar contagis per COVID-19. 

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d’Esquadra van denunciar ahir 39 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.
 

Recomanacions des del confinament - Biblioteques de Girona
Tornar