Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Mobile Week Girona 2020 girarà al voltant de la tecnologia com a eina d’inclusió social

Les activitats principals tindran lloc el 20 i el 21 de febrer però la programació d’aquest any s’amplia els dies previs amb actes organitzats per diverses entitats i col·legis professionals a les seves seus

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Glòria Plana Yanes, han presentat aquest matí la programació d’activitats de la Mobile Week Girona 2020, que tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè els dies 20 i 21 de febrer. Enguany, sota el lema de “Tecnologia per a la ciutadania”, la iniciativa girarà al voltant de la tecnologia com a eina d’inclusió social.

“L’any passat vam participar per primer cop en la Mobile Week en una prova pilot per fer que la Mobile World Capital de Barcelona s’entengués pel territori i aquest any hem consolidat l’aposta. És una realitat que estem tots cridats a transformar la nostra societat a través de la tecnologia i la sostenibilitat i aquest és també el nostre compromís com a govern”, ha ressaltat l’alcaldessa.

L’expert en estàndards W3C i govern obert i coordinador de l’Oficina Espanyola del World Wide Web Consortium, Chus García, pronunciarà la conferència inaugural el 20 de febrer. Tot seguit, tindrà lloc un espai de debat sobre els estereotips de gènere en les professions anomenades STEM (acrònim de “science”, “Technology”, “engineering” i “mathematics”) i una taula rodona sobre les professions que comptarà amb la participació de representants de diverses entitats, com la Cambra de Comerç de Girona; el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona; la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers tècnics Industrials de Girona; l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i  l’Associació Digitals Girona.

En paral·lel, el mateix 20 de febrer al matí es farà un taller adreçat a públic de cicle superior d’educació primària i d’educació secundària sobre l’evolució dels llenguatges. A la tarda, la Mobile Week Girona es traslladarà a la Universitat de Girona, amb una sessió coordinada per la professora Carmen Echazarreta en què es parlarà del valòmetre, el sistema europeu d’indicadors empresarials per a la gestió basada en valors, i es debatrà sobre els reptes de les empreses al segle XXI, centrats en el pas cap a la gestió empresarial basada en valors.

La jornada del 21 de febrer començarà amb un espai taller sobre continguts accessibles per a totes les persones, en què participaran representants d’entitats com l’Associació Multicapacitats, Fundació Tutelar, Fundació Ramon Noguera, Astrid 21, MIFAS i de l’empresa Tothomweb. A continuació, l’Associació Digitals Girona coordinarà un debat amb empreses i entitats tecnològiques sobre com les noves tecnologies faciliten la inclusió professional i social de totes les persones. 

A la tarda, tindran lloc les conferències participatives (anomenades “desconferències”) de l’AENTEG, en què es parlarà sobre gent gran i tecnologia i sobre addiccions digitals, i la sessió de “Girona en positiu. La Girona de les solucions”, coordinada per l’Associació En Positiu i en el marc de la qual es plantejaran solucions en els àmbits de les professions, les tecnologies per a persones amb capacitat i la programació i la robòtica educativa. 

Enguany, les activitats s’estendran al llarg de la setmana del 17 de febrer gràcies a la implicació d’entitats i col·legis professionals, que han organitzat diferents actes a les seves seus. El 17 de febrer, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona portarà a terme el debat “Domòtica, una solució per a la inclusió”; el dia 18, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, acolliran la xerrada “Enginys, inclusió i persones, un debat necessari”; el dia 19 la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza una xerrada sobre accessibilitat universal, i el dia 20 la Cambra de Comerç coordinarà una sessió sobre l’ús efectiu i responsables de les xarxes socials per a joves de fins a 30 anys.

A més, de l’11 al 21 de febrer es podrà visitar al claustre del Centre Cultural La Mercè l’exposició “Capacitats i preparats”, una mostra didàctica sobre com les noves tecnologies digitals ajuden a la inclusió professional i social.

La Mobile Week, impulsada per Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), va néixer fa quatre anys a Barcelona amb l’objectiu de posar a l’abast dels ciutadans i ciutadanes un espai de participació i reflexió sobre la tecnologia. Girona hi participa per segon any consecutiu. 

Programa
Tornar