Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Més de 220.000 persones visiten la mostra floral “Girona, Temps de Flors. A cel obert”

La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, assenyala l’esdeveniment com l’inici de la reactivació econòmica de la ciutat després de la situació provocada per la pandèmia de la COVID19.

Imatge de la regidora Glòria Plana Yanes durant el balanç d’aquesta tard

Més de 220.000 persones han visitat “Girona, Temps de Flors. A cel obert” del 8 al 16 de maig. Concretament, la xifra de visitants que ha entrat dins la zona delimitada amb control d’aforament al Barri Vell de la ciutat fins a les 17 h del diumenge ha estat de 216.831 i, en el mateix període de temps, s’han registrat 222.398 sortides. 

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, ha fet un balanç “molt positiu” de la mostra floral d’aquest any. “Aquest era un Temps de Flors diferent. Estàvem preparats pel que pogués passar, perquè des del principi hem treballat amb la màxima de garantir la protecció de la salut i la seguretat de les persones. Ens ha sorprès, però, que hagi vingut tanta gent, però això demostra les ganes de sortir i les ganes de venir a Girona que tenien. Això suposa l’inici de la reactivació econòmica de la nostra ciutat, no només per als establiments que hi estan directament implicats, sinó per a tot el sector econòmic i productiu del municipi”, ha assenyalat la regidora. Plana ha afegit que l’objectiu des de l’inici va ser també “fer un regal a tots els gironins i gironines perquè veníem d’un any molt dolent, en què hem anat seguint totes les instruccions del Procicat per poder sortir d’aquesta pandèmia”.  

El control d’aforament, juntament amb l’establiment de punts de no retorn per orientar sentits únics de circulació o de punts d’entrada i sortida, ha estat una de les mesures que s’han portat a terme aquest any per tal de garantir el compliment de les normes de seguretat i higiene de l’esdeveniment davant de la pandèmia de COVID19. L’aforament màxim es va fixar en 10.000 persones i només s’ha hagut de tallar l’accés al perímetre del Barri Vell un sol cop en els nou dies de la mostra: el dissabte 8 de maig al migdia, quan es va fregar la xifra màxima establerta.

Pel que fa als cinc accessos que s’han creat a la zona del Barri Vell, cal assenyalar que un 58% de les persones visitants ha fet servir el de la pujada de Sant Feliu, seguit de les entrades de la pujada de Sant Martí (15,08%) i la plaça dels Jurats (14,28%). Els punts d’entrada amb menys afluència han estat els de Sant Domènec (7,06%) i Sant Cristòfol (5,58%).

Els punts de sortida, en canvi, han estat més repartits, tot i que el punt més freqüentat ha estat el del carrer de la Força amb la plaça de l’Oli (35,2%), seguit del carrer de la Força amb el carrer de les Ballesteries (17,14%) i de la sortida extra de Galligants (16,71%), situada a les escales provinents de la plaça dels Jurats que van a parar al riu).  

Quant als dies de més afluència de visitants, cal dir que han estat els dels cap de setmana, especialment el d’ahir, dissabte 15 de maig, amb un total de 39.102 entrades registrades, fet que suposa el 18% del total de visitants. Entre setmana el dia amb major afluència de visitants ha estat el dimecres 12 de maig amb un total de 23.930 entrades registrades, xifra que representa l’11% dels visitants registrats.

Les hores amb més nombre d’entrades registrades han estat d’ 11h a 12h i d’12h a 13h, amb 28.993 i 32.145 persones comptabilitzades, seguidament de les franges de la tarda, de 17h a 18h i de 18h a 19h, que registren 22.694 i 22.149 visitants respectivament.

Les dades d’enquestes registrades a l’Oficina de Turisme de la Rambla han estat lleugerament superiors a les que es van registrar el 2019 –l’última edició de Girona, Temps de Flors-. La gran majoria de les persones que hi ha passat provenien de Catalunya (un 95%) i més de la meitat d’aquestes eren de la demarcació de Barcelona. Al Punt de Benvinguda, en canvi, el nombre d’enquestes registrades ha disminuït més del 50% respecte el 2019, ja que enguany la majoria de les persones visitants s’han desplaçat amb cotxe particular o tren.

L’esdeveniment ha acollit aquest any 92 projectes en 83 espais emblemàtics de la ciutat, tots a l’exterior. La mostra floral s’ha presentat a través d’un format “a cel obert”, una nova proposta que ha volgut garantir la salut pública de l’esdeveniment, esponjant la instal·lació dels projectes i fent partícips a diversos barris del municipi: Barri Vell, Carme, Mercadal, Eixample, Sant Daniel, Fontajau, Devesa, Sant Narcís i Santa Eugènia. De cara a futures edicions, la regidora ha remarcat que aquest any s’ha fet “una prova” que ha estat “un encert”, però que ara cal avaluar-ho amb “els actors implicats, l’Associació Amics de les Flors, les associacions de veïns i veïnes dels barris i els propis serveis municipals, per veure si es pot mantenir els propers anys”. 

Ferro Calent, Blonda i Guitare, establiments guanyadors de la 17è Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior  

Les botigues Ferro Calent, Blonda i Guitare han guanyat els tres premis del 17è Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior de Girona, Temps de Flors. El jurat d’enguany ha premiat els aparadors dels dos primers establiments, mentre que el de Guitare ha estat escollit en el marc del premi popular del concurs, que s’atorga a través d’una votació a través de la xarxa social Facebook.

Els premis consisteixen en un assessorament professional gratuït i personalitzat per millorar la imatge, l’aparador o la distribució del producte dels establiments comercials guanyadors. L’assessorament, a càrrec del Col·legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors d'Interiors de Girona (CODDIGI), es farà al mateix comerç amb l’objectiu de dotar-lo de més visibilitat i atractivitat per als clients i clientes.

Girona, Temps de Flors. A cel obert
Tornar