Header: Promoció Econòmica

Promoció Econòmica

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona organitza dues jornades divulgatives sobre les criptomonedes i les dades obertes

Les activitats, que se celebraran els dies 8 i 15 d’abril, busquen apropar la ciutadania a casos d’ús de tecnologies i generar debat al voltant del seu impacte a la societat.

L’Ajuntament de Girona ha organitzat aquest proper mes d’abril dues jornades de divulgació al voltant de dos casos d’ús de tecnologies que ja tenen un impacte en la societat actual i que generen un interès creixent entre la ciutadania. Les xerrades tractaran, per una banda, de la tecnologia de blocs o blockchain, concretament de l’aplicació d’aquest concepte en l’aparició de criptomonedes i, per l’altra, de l’accés a les dades obertes i de com utilitzar-les per fer arribar informació d’utilitat als ciutadans i ciutadanes. Les propostes s’han impulsat a través del Laboratori Social d’Innovació del Girona Emprèn.

“Tenim molt clar que les noves tecnologies és un dels sectors més potents quan parlem de dinamització econòmica i creació d’ocupació, per això des del consistori volem posar a disposició del conjunt de la ciutat eines per entendre i aprofitar tots els canvis que ja s’estan produint. Les criptomonedes i les dades obertes són dos camps específics on hi ha molt recorregut per fer, per això hem cregut necessari organitzar aquestes xerrades, que són obertes a tothom qui hi estigui interessat”, ha explicat la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes.

La primera de les conferències, prevista per al dia 8 d’abril, debatrà sobre la proliferació de criptodivises o criptomonedes, i anirà a càrrec del Blockchain Business Developer i expert local en Bitcoin Arnau Ramió. Sota el títol “Bitcoin i la irrupció de les criptomonedes”, l’activitat girarà al voltant d’aquest fenomen per tal de conèixer millor què són i com funcionen les criptomonedes, quines són les implicacions monetàries que tindran i quin serà el futur d’aquest nou sistema de transacció vinculat a la tecnologia de blocs.

La segona xerrada, prevista per al dia 15 d’abril, porta per títol “Dades obertes: una oportunitat davant els reptes de la societat”, i anirà a càrrec de l’analista i estadístic Gerard Gimenez, que ha utilitzat les dades obertes amb finalitats divulgatives. Durant la crisi de la COVID-19, Gimenez ha difós des del seu perfil a Twitter (@gmnzgerard) i des del seu blog informació detallada i rigorosa de la tendència de contagis al territori gràcies a l’accés a dades públiques obertes.

Aquesta sessió, doncs, tractarà sobre l’accés a fonts d’informació públiques, la reutilització de la informació generada per l’Administració, les dades com a eines de fiscalització de la gestió de governs i la realització de visualitzacions de dades fàcilment interpretables.

Les xerrades es realitzaran en línia i seran gravades per tal que també es puguin visualitzar posteriorment. Caldrà inscripció prèvia a través de l’agenda en línia del consistori.

El Laboratori Social d’Innovació també té previst programar càpsules tecnològiques de cara als mesos de maig i juny. Seran sessions formatives dirigides tant a persones emprenedores com a professionals o ciutadania en general per facilitar-los el coneixement d’eines i tècniques per a la realització de material audiovisual o la gestió de xarxes i estratègia digital.

Podeu consultar més informació sobre el Laboratori Social d’Innovació al web municipal.

Inscripcions - Bitcoin i la irrupció de les criptomonedes
Inscripcions - Dades obertes: una oportunitat davant reptes de la societat
Tornar