Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona celebrarà el 23 de juliol el Dia del Llibre i la Rosa

Les llibreries de la ciutat s’instal·laran a la plaça de la Independència de les 4 de la tarda a les 11 de la nit, i també s’hi situaran les taules per a la signatura de llibres

La ciutat de Girona celebrarà el proper dijous, dia 23 de juliol, el Dia del Llibre i la Rosa, una jornada dedicada a la ciutadania amb l’objectiu de reivindicar el valor de la literatura, la lectura i la cultura. Per tal d’evitar aglomeracions, aquest any en la iniciativa hi participaran exclusivament empreses professionalment dedicades a aquests dos sectors. L’esdeveniment, que es va traslladar a l’estiu per motius de seguretat relacionades amb la pandèmia del COVID-19, pretén mantenir l’essència de la Diada de Sant Jordi però sense el seu caràcter festiu i popular, tenint en compte la situació sanitària actual. 
                       
El format del Dia del Llibre i la Rosa és fruit d’un acord entre el Gremi de Llibreters i el Gremi de Floristes de la ciutat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, que han decidit la realització d’una fira sectorial ubicada a la plaça de la Independència. L’espai acollirà parades de les deu llibreries de la ciutat agremiades al col·lectiu, que atendran la ciutadania entre les 4 de la tarda a les 11 de la nit, aproximadament. Les parades de llibres s’ubicaran al centre de la plaça, on també s’hi situaran les taules per a la signatura dels escriptors i escriptores, que enguany es fa de forma compartida per part de totes les llibreries. 

Entre els autors i autores convidades destaquen Carles Sala, Lia Bertran, Núria Esponellà, Anna Carreras, Martí Gironell, Carles Porta, Mar Bosch, Roger Costa-Pau, Montse Bassa, Jaume Fàbrega i Albert Soler. També hi haurà un entarimat on s’hi desenvoluparan algunes activitats de petit format, com ara una hora del conte amb el contista Albert Quintana, a les 19 h, o una signatura-espectacle amb l’escriptor i ventríloc Xavier Margenat. 

Paral·lelament a la fira, les llibreries també instal·laran parades just davant dels seus establiments. D’aquesta manera es vol afavorir que la venda es faci a l’aire lliure i que es pugui seguir garantint la seguretat davant una possible major afluència de públic. També els dies previs a la jornada algunes llibreries organitzaran presentacions de llibres amb autors i autores com Miquel Martín, Sandro Rosell, Víctor Amela, Irene Solà o Lana Bastasic. Pel que fa a les floristeries, aquestes no tindran parada a la plaça de la Independència, sinó que vendran les roses en els seus propis establiments. 

Quant a les mesures de seguretat sanitària definides pel Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT), cal destacar que cada parada tindrà un aforament limitat per tanques a fi de poder garantir la distància de seguretat, que s’oferirà hidrogel i que serà obligatori l’ús de la mascareta. Les cues per a les signatures també estaran delimitades i controlades amb personal prèviament format. 

Amb tot, la realització de la jornada queda subjecta a la situació sanitària del moment.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.