Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comencen les obres per transformar un tram del carrer del Riu Freser en una plaça

L'actuació, que està previst que duri cinc mesos, respon al diàleg entre Ajuntament de Girona i l'Associació de Veïns del barri de Pla de Palau – Sant Pau per trobar un espai d’esbarjo per als veïns i veïnes

Aquesta setmana han començat les obres de millora del carrer del Riu Freser que tenen per finalitat convertir el tram comprès entre els carrers de Santiago i de Sant Isidre en una plaça. Els treballs consistiran a eliminar el carrer asfaltat que actualment separa les dues places existents a banda i banda i unir-les creant un espai únic per a vianants. D'aquesta forma, els cotxes desapareixeran en aquest tram i també els aparcaments que hi ha. L'empresa adjudicatària del contracte ha estat Aglomerats Girona SA per un import de 141.045,98 euros (IVA inclòs) i està previst que les obres durin cinc mesos. 

El tinent d'alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona i regidor del barri de Pla de Palau - Sant Pau, Lluís Martí, ha destacat que l’actuació va en la línia de prioritzar els vianants per davant el vehicle privat allà on sigui possible. “És un barri molt congestionat, on cal guanyar espais de relació i convivència, que siguin també un petit pulmó per als veïns. Aquesta reconversió del carrer en plaça aprofitarà aquest punt molt més espaiós de la trama urbana habitual en el barri, i amb les obres no només guanyarem espai per a vianants sinó que també guanyarem seguretat viària”, ha afirmat.
 
Les actuacions responen al diàleg amb l'Associació de Veïns Pla de Palau – Sant Pau per aconseguir disposar d’un nou espai que es convertís en una plaça pel barri. El nou indret comptarà amb espais verds, espais de pas i jocs infantils. A més, aquest punt ja compta des de fa mesos amb una estació de la Girocleta. Pel que fa als contenidors, aquests es traslladaran a una ubicació propera i més adient, un cop s'hagi transformat el vial en una zona d'ús per a vianants.
 
Un altre dels objectius d'aquesta actuació és millorar la seguretat viària de la zona, ja que les cruïlles formades pels carrers Sant Isidre i Freser i Santiago i Freser són un dels punts del barri on es produeixen més accidents. La reforma s'estendrà a les cantonades properes al tram del carrer del Riu Freser, les quals s'ampliaran per aconseguir una pacificació del trànsit de vehicles i per garantir un accés i itinerari còmode, adaptat i segur pels vianants.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.