Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Gairebé 200 persones assisteixen a l’acte d’homenatge que l’Ajuntament de Girona va retre ahir a les víctimes del COVID-19

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va dedicar paraules d’escalf a les famílies de les 147 persones que van perdre la vida pel virus “massa aviat” i a qui en pateix les seqüeles. Durant l’acte es va descobrir una placa en memòria de les víctimes de la pandèmia i s’hi va fer una ofrena floral

Gairebé 200 persones van assistir a l’acte amb què l’Ajuntament de Girona va homenatjar ahir les 147 víctimes del COVID-19, les seves famílies, i els diversos col·lectius que es van mantenir actius durant el confinament. L’homenatge va tenir lloc a les 20 h, al parc de les Ribes del Ter, darrere el Pavelló Municipal de Girona-Fontajau, i va ser una mostra de solidaritat de la ciutat als veïns i veïnes de Girona que han perdut un familiar durant la pandèmia.

“Des de Girona fem un acte de memòria i ens bolquem en aquelles famílies que han perdut una persona estimada pel coronavirus, massa aviat, en una situació molt difícil, i també en qui en pateix les seqüeles i en qui ha procurat ajudar els altres. Avui som més solidaris i generosos que ahir”, va explicar l’alcaldessa de Girona. Marta Madrenas va destacar també l’actitud dels infants durant el confinament a través de la lectura d’un poema d'un nen de 7 anys d’una escola de Girona.

L’acte va començar amb el repic de totes les campanes de la ciutat, que va donar pas als parlaments. Davant de l’escenari, 147 espelmes recordaven les víctimes de la pandèmia. Durant l’homenatge es va fer un minut de silenci i els infants del Cor Preludi de Girona van interpretar diverses peces musicals.
Un cop acabades les intervencions, es va descobrir una placa en memòria de les víctimes i totes les persones assistents hi van fer una ofrena floral. La placa, que està situada sota un desmai plantat amb motiu de l’homenatge, conté la següent inscripció: “De la ciutat de Girona en memòria de totes les persones que la pandèmia de la Covid-19 ens ha pres abans d'hora. Sempre mantindrem viu el seu record. 14 de juliol de 2020”. 

A l’acte d’ahir hi va participar també el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i hi van assistir tots els membres del consistori municipal, a més d’altres autoritats. L’organització d’aquest acte va ser un acord dels portaveus de tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament.

Homenatge a les víctimes del COVID-19

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.