Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari virtual de juny del 2020

El Ple va tenir lloc el dia 8 de juny del 2020

Ahir va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Girona la sessió plenària ordinària i virtual corresponent al mes de juny del 2020. L’alcaldessa, Marta Madrenas, va presidir el Ple i va donar el tret de sortida de la sessió. Un cop aprovades les actes anteriors, l’alcaldessa va exposar els informes de Presidència amb dades sobre el mercat laboral a la ciutat. Acte seguit es van aprovar els decrets i acords a donar compte al ple i les ratificacions, i es va procedir a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies.


En el marc de la Comissió Informativa de Territori es van debatre els punts 5, 6, 7 i 8. El punt 5, relatiu a prorrogar la suspensió adoptada per acord de Ple del dia 8 d'abril de 2019 i aprovar inicialment la modificació puntual del PGOU núm. 71 - PA 53 Santa Coloma - Fecsa, s’havia deixat sobre la taula en el darrer ple. Aquest punt es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i Cs) i 6 abstencions (Guanyem Girona).

Pel que fa al punt 6 (Previsió despeses d'explotació del sistema de sanejament en
alta de Girona per l'any 2020), aquest es va aprovar per 19 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona i ERC) i 8 abstencions (PSC i Cs); mentre que el punt 7 (Proposta de suspensió del procediment de resolució de contracte amb Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter, S.A.), aquest punt es va aprovar per unanimitat. 

Dins la mateixa Comissió, es va debatre per acabar el punt 8, per a l’aprovació inicial de la modificació de l'Ordenança municipal de circulació. Aquest punt es va aprovar per 15 vots a favor (JuntsxCat, ERC i Cs), 6 abstencions (PSC) i 6 en contra (Guanyem Girona).

La regidora de Guanyem Girona Laia Pèlach va explicar el vot negatiu del seu grup malgrat, va dir “compartir la major part dels arguments esgrimits”, perquè cal “adaptar també la via pública per a la seva circulació, per ser una alternativa al cotxe i a les motos. El que es va és dificultar la mobilitat dels vehicles sostenibles com els patinets o les bicicletes”. 

Seguidament es va debatre els dos punts de la Comissió Informativa d'Hisenda i Règim Interior. El primer punt, el punt 9, tractava sobre la modificació de crèdit del capítol 6 ( crèdit extraordinari - suplement de crèdit i baixa de crèdits ). Aquest punt es va aprovar per 25 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona, PSC i ERC) i 2 abstencions (Cs). I el segon i últim punt, el punt 10 (Inici i aprovació de l'expedient de contractació dels serveis de neteja d'edificis i dependències municipals de l'Ajuntament de Girona) es va aprovar per 15 vots a favor (JuntsxCat, ERC i C’s) i 12 en contra (Guanyem Girona i PSC).

En el cas del PSC, la seva portaveu, Sílvia Panque, va ser qui va explicar el vot negatiu del grup. “Durant vuit anys, les treballadores d’Eulen han patit incompliments greus en matèria laboral i de tracte per part de l’empresa, i el govern ha dit sempre que no tenia mecanismes de control. Amb la proposta d’avui i amb l’esmena, segueix sense solucionar-se aquest problema, i no ho podem acceptar”, va explicar Paneque.Segons va afegir la portaveu, també van votar-hi en contra per la falta del govern de voler fer millores del contracte i de buscar solucions. 

Mentre que per la seva banda, la regidora Laia Pèlach va explicar en nom del grup el vot negatiu d’aquest punt per la “vulneració constant dels drets laborals de les treballadores”. Segons va dir, “els acords anteriors s’han incomplert”, i “el govern segueix sense voler canviar el model actual que no volem”.  

Per acabar es van debatre les cinc mocions que anaven al Ple. Primer, aquelles presentades per les entitats ciutadanes. En aquest sentit hi va haver una única i primera moció, presentada per l'entitat Joventuts d'Esquerra Republicana de Girona per clarificar les presumptes irregularitats comeses per la monarquia espanyola. Aquesta moció la va defensar la membre de l’entitat Marina Vinardell i es va aprovar per 19 vots a favor (JuntsxCat, Guanyem Girona i ERC), 6 abstencions (PSC) i 2 en contra (Cs).

La resta de mocions provenien dels grups municipal. La segona (per donar suport a la vida participativa i a l'associacionisme a la ciutat de Girona) la va presentar el grup municipal PSC-CP i la va defensar la regidora Beatriz Esporrín. Aquesta moció es va aprovar per 12 vots a favor (PSC, ERC i Cs), 6 abstencions (Guanyem Girona) i 9 en contra (JuntsxCat).

Pel que fa a la tercera moció, que va presentar el grup el grup municipal d'ERC-AM per protegir, dinamitzar i connectar els espais verds gironins, es va aprovar per 21 vots a favor (JuntsxCat, PSC, ERC i Cs) i 6 abstencions (Guanyem Girona). La moció la va defensar la regidora del grup Anabel Moya.

La quarta moció (sobre la creació d'una oficina de l'inversor o "Investor Office") la va presentar Cs i, en aquest cas, la va defensar el portaveu del grup, Daniel Pamplona. La moció es va aprovar per 11 vots a favor (JuntsxCat i Cs) i 16 abstencions (Guanyem Girona, PSC i ERC).

La cinquena i última moció la va presentar el grup municipal de Guanyem Girona per a la creació d'una xarxa municipal de mercats als barris, la va defensar el regidor Xavier Montoya, i es va desestimar per 13 vots en contra (JuntsxCat i ERC), 8 abstencions (PSC i Cs) i 6 a favor (Guanyem Girona).

Un cop fetes les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies i, després de l’apartat de precs i preguntes, l’alcaldessa va cloure el Ple.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.