Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona adjudica les obres de la marquesina del parc Central i de sanejament del carrer del Migdia, i aprova un nou espai d’ús públic al Barri Vell

La Junta de Govern Local ha tirat endavant avui aquests tres projectes

L’Ajuntament de Girona ha adjudicat per acord de la Junta de Govern Local les obres de construcció de la marquesina del parc Central de Rafael Masó i Valentí i els treballs de sanejament del carrer del Migdia, i ha aprovat inicialment un projecte d’urbanització que oferirà un nou espai d’ús públic al Barri Vell. “Són tres projectes molt rellevants en diferents barris de la ciutat, és important que després del confinament puguem anar recuperant les obres municipals i també fomentar l’activitat privada. Es tracta en tots tres casos de transformacions urbanístiques i de serveis que suposaran un impacte directe en la millora de la qualitat de vida de veïns i usuaris”, ha explicat el tinent d'alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.   

Per una banda, s’han adjudicat les obres de construcció de la marquesina del parc Central de Rafael Masó i Valentí a l’empresa Comet Martinez Boix SL per un import de 391.613,85 euros (IVA inclòs). El termini d’execució de la construcció és de 4 mesos. Aquesta instal·lació connectarà l’estació del tren convencional amb l’estació intermodal (l’edifici on hi ha els autobusos i el tren d’alta velocitat). La coberta permetrà que els ciutadans i ciutadanes es puguin aixoplugar en cas de pluja o protegir-se del sol. 

La marquesina substituirà el passadís cobert, conegut com a finger, que es va enderrocar durant les obres de la reposició de la llosa del parc. L'Ajuntament va decidir tirar a terra aquesta infraestructura que unia les dues estacions a petició dels veïns de Sant Narcís, els quals consideraven que aquest mur impedia creuar el parc de banda a banda. Ara, amb aquesta coberta es connectaran les dues estacions sense trencar la fisonomia del parc, un espai obert i dinàmic. 

D’altra banda, avui també s’ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització que permetrà instal·lar, en una fase posterior, un nou ascensor d’ús públic al Barri Vell. L’elevador estarà situat a la cantonada dels carrers de Miquel Oliva i Prat i de Bonaventura Carreras i Peralta, a la plaça del Correu Vell, i servirà per salvar els desnivells i graons del nucli antic. Enllaçarà amb la part alta del Barri Vell, els jardins dels Germans Maristes.

El projecte aprovat avui defineix les obres d’adequació de l’espai públic inclòs dins del Polígon d’Actuació Oliva i Prats, que inclou l’execució d’una escala que comunicarà verticalment el carrer de Miquel Oliva i Prat amb els jardins. Es tracta d’una operació urbanística privada, prevista en el planejament urbanístic, que té un pressupost de 125.998,79 euros (IVA inclòs) i està vinculada a la posterior rehabilitació de l’edifici per destinar-lo a ús residencial i a la instal·lació de l’ascensor públic. Aquest indret està qualificat de sistema d’espais lliures, places, parcs i jardins urbans en el Pla General i el Pla Especial del Barri Vell, motiu pel qual el privat s’ha de fer càrrec de la instal·lació de l’elevador públic.

Per últim, s’ha adjudicat per acord de la Junta de Govern Local el contracte de les obres de sanejament del carrer del Migdia, tram comprès entre el carrer de la Creu i Emili Grahit. L’empresa adjudicatària és Aglomerats Girona SA per un import de 184.767,53 euros (IVA inclòs). El termini d'execució de les obres és de 4 mesos.

Actualment, aquest indret compta amb una xarxa de sanejament molt antiga i deteriorada. Amb els treballs se substituirà el col·lector de clavegueram, millorant-lo per un amb més capacitat. També s’aprofitaran les obres per substituir la canonada d’aigua potable dels habitatges parells. Tot això permetrà millorar i optimitzar la xarxa de sanejament en aquest sector i solucionar la problemàtica existent d’evacuació d’aigües residuals, dotant l’indret amb una nova xarxa de clavegueram.

Render 1 de la marquesina
Render 2 de la marquesina
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.