Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les biblioteques municipals reobren al públic el pròxim dilluns amb certes restriccions

L’accés a la col·lecció no serà directe i caldrà sol·licitar al personal el préstec a sala dels llibres i altres documents. L’accés s’ha de sol·licitar prèviament mitjançant el sistema de cita prèvia. La Biblioteca Carles Rahola es manté encara uns dies més amb el préstec amb cita prèvia, sense permetre accés a l’edifici.

Foto de Pere Duran

Les biblioteques municipals Antònia Adroher, Ernest Lluch, Just M. Casero i Salvador Allende obriran les portes al públic el pròxim dilluns, dia 15 de juny. El retorn es durà a terme després de més de 100 dies tancades i de tres setmanes realitzant el servei de préstec amb cita prèvia. 

Aquesta obertura es realitzarà amb algunes restriccions. Caldrà sol·licitar cita prèvia per anar a les biblioteques, preferiblement per correu electrònic o bé a través del telèfon de cada centre. L’accés als llibres i documents no serà directe i caldrà sol·licitar-ho al personal si es vol consultar a sala. Pel que fa al servei de préstec, és preferible realitzar una petició pel sistema de cita prèvia a fi d’agilitzar el procés i evitar l’acumulació de gent a l’equipament. L’aforament estarà limitat a un màxim de 50 persones per biblioteca, per poder mantenir les distàncies de seguretat, i el temps màxim d’estada serà de dues hores. 

Es podran utilitzar les sales de treball, mantenint l’aforament limitat de les mateixes, així com els dispositius electrònics disponibles. En aquests moments no es podrà utilitzar la zona infantil de cada biblioteca, atesa la dificultat per mantenir les mesures de seguretat. L’accés als lavabos no serà permès excepte en situacions d’emergència. 

El retorn de documents es realitzarà mitjançant les bústies de retorn que cada equipament disposa amb accés directe des de l’exterior. Es recorda que els menors de 14 anys hauran de venir acompanyats d’un adult i, en aquests moments, el que podran fer és el retorn o préstec de llibres i altres documents. Totes les persones que accedeixen a l’equipament ho hauran de fer amb mascareta i s’hauran de desinfectar les mans amb els productes que es posaran a disposició del públic a la porta d’accés. També es facilitaran guants de plàstic.  

Aquestes mesures i restriccions poden anar variant, depenent de la situació sanitària i de les directrius que les diverses administracions responsables estableixin. S’informarà en tot moment dels canvis al respecte mitjançant el web www.girona.cat/biblioteques i les xarxes socials de Biblioteques de Girona. 

L’horari de les quatre biblioteques fins al mes de setembre serà de 10 a 14 h i de 15:30 a 20 h de dilluns a divendres, excepte els dimarts que estaran obertes de 15:30 a 20 h.

D’altra banda, la Biblioteca Carles Rahola manté encara el servei de préstec amb cita prèvia, sense permetre l’accés a l’interior, atesa la complexitat d’obertura d’un equipament de les seves característiques. La biblioteca Escolar Montfollet manté també el préstec amb cita prèvia fins a la finalització del curs escolar. La Sala de Lectura de Girona Centre romandrà tancada fins al mes de setembre.

Durant aquestes tres setmanes realitzant préstec amb cita prèvia, s’han atès més de 600 persones i s’ha recollit una part important dels préstecs realitzats abans del confinament. Cal recordar que el termini de préstec s’ha allargat fins a l’1 de juliol. 

Respecte a les activitats, es manté la programació virtual que s’ha anat realitzant des de l’inici del confinament, malgrat que alguns clubs de lectura ja han començat a fer sessions presencials en espais on es puguin mantenir les mesures i distàncies de seguretat. Aquesta darrera setmana també s’ha recuperat el servei d’assessorament informàtic, de moment de forma virtual.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.