Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona ha rebut una trentena de sol·licituds més d’ampliació de terrasses

El consistori ha permès als establiments guanyar més metres d’ocupació a la via pública i, fins i tot, en alguns casos les taules s’han traslladat en zones d’aparcament o carrils de circulació. S’ha tallat l’accés de vehicles al vial oest de la plaça de Catalunya i s’ha senyalitzat la nova parada de taxis de l’avinguda de Sant Francesc

En el primer dia de la fase 1 a Girona, molts comerços i locals de restauració han tornat a obrir les portes. Des de l’Ajuntament de Girona s’ha ofert la possibilitat als establiments que disposen de terrassa d’ampliar l’espai d’ocupació a la via pública de manera que puguin mantenir el màxim aforament permès a la llicència, ja que segons la normativa aprovada per l’Estat espanyol les terrasses han d’obrir amb un 50% de la seva capacitat. Per això el consistori va donar a conèixer als locals interessats l’opció de proposar zones d’ampliació, mantenint sempre les distàncies de seguretat sanitària que recull la normativa.

L’Ajuntament ja havia estat analitzant diverses propostes, i un cop dissabte es va publicar el darrer BOE abans de l’entrada en fase 1, es van acabar de valorar les 33 sol·licituds presentades fins aquell moment. Majoritàriament, el consistori ha accedit a facilitar l’ampliació, sigui ocupant més espai allà on hi ha la terrassa, o bé reubicant-la en espais propers com ara zones d’aparcament, de càrrega i descàrrega o carrils de circulació.

Al llarg d’avui han presentat la sol·licitud una trentena d’establiments més, a qui es donarà resposta al més aviat possible. Paral·lelament, els serveis d’inspecció de l’Ajuntament estan visitant in situ les diferents terrasses autoritzades, per comprovar que es garanteixin les distàncies de seguretat sanitària i valorar amb les persones responsables dels locals la situació. 

En aquest sentit, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha visitat aquest matí algun dels locals, i ha assenyalat la importància de recuperar l’activitat econòmica després del confinament. “Els sectors de l’hostaleria, comerç i turisme superen el 30% del pes del producte interior brut de Girona. Es tracta de sectors imprescindibles per al bon funcionament econòmic de la ciutat i, després d’aquest temps en el qual ho estan passant molt malament, des de l’Ajuntament volem intentar aportar el màxim de solucions perquè puguin recuperar l’activitat en les millors condicions possibles”, ha afirmat l’alcaldessa.

Madrenas també ha posat èmfasi en la necessitat de cercar l’equilibri en l’ús de la via pública entre vianants, mitjans de transport i activitats econòmiques. “Hem de prioritzar les distàncies que garanteixin la seguretat per als vianants, i també mantenir l’espai per al transport públic i els mitjans de transport sostenibles com les bicicletes. Alhora, hem de ser imaginatius perquè els locals puguin conservar les terrasses amb el màxim aforament possible”, ha destacat.

Per aquest motiu continuen les obres a la via pública encarades a guanyar més espai per als vianants i les bicicletes. Els treballs s’han enfocat avui al voltant de la plaça de Catalunya. Concretament, s’ha tallat l’accés de vehicles al vial oest, on hi ha les voltes, i s’han eliminat les places d’aparcament. D’aquesta forma, s’ha aconseguit doblar l’espai de pas pels vianants i guanyar més metres per a les terrasses, les quals s’han traslladat a la calçada.

També s’ha senyalitzat la nova parada de taxis de l’avinguda de Sant Francesc, que substitueix la que hi havia al carrer de Joan Maragall. Aquesta via passarà a incloure un carril bici en el tram que va de la Gran Via de Jaume I a la plaça de Pompeu Fabra. Tant els aparcaments de càrrega i descarrega que hi havia en aquest punt com els que hi havia al vial oest de la plaça de Catalunya s’han traslladat a la plataforma de la plaça, suprimint aparcaments de zona blava. Aquesta modificació també permetrà eliminar aquell volum de trànsit que feia voltes per la plaça buscant aparcament. Avui també han començat les obres d’ampliació del pas de vianants de la plaça de la Reina Sibil·la de Fortià. 

Aquesta setmana està previst senyalitzar els passos de vianants de l’avinguda de Sant Francesc, de la plaça de Catalunya i del carrer de Santa Clara i el nou carril bici del carrer de Joan Maragall. També se senyalitzarà la zona de càrrega i descàrrega del carrer de Doctor Gaspar Casal, en la seva confluència amb el carrer de Fontanilles. 

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra es van denunciar el cap de setmana 126 persones per incomplir el confinament. Concretament, el divendres es van posar 27 sancions; el dissabte, 37; i el diumenge, 62. 

L’Ajuntament de Girona manté obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte, de 9 h a 14 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. Els diumenges i festius estarà inactiu. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.