Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Museu d’Història de Girona i el Museu d’Història dels Jueus obren les portes de forma virtual

Els dos centres culturals se sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que tindrà lloc el 16, 17 i 18 de maig a través de visites virtuals

El Museu d’Història dels Jueus i el Museu d’Història de Girona obriran les portes de forma virtual el 16, 17 i 18 de maig a partir de les 11 h amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Aquest any, a causa de la situació de confinament global provocat per la COVID-19, l’esdeveniment s’adapta a les circumstàncies i les portes obertes es convertiran en finestres digitals, sota el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”. 

Aquesta iniciativa aplega una setantena de museus catalans, que se sumen a la celebració per explicar històries, anècdotes i curiositats de les col·leccions i dels edificis en format digital a través d’unes càpsules a manera de visita virtual d’uns cinc minuts de durada. L’activitat, que porta per nom “Portes obertes en línia”, està coordinada per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, a través del Servei de Museus. Cal recordar, que el Dia Internacional dels Museus (DIM) és un esdeveniment que se celebra cada 18 de maig amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats

El Museu d’Història dels Jueus, prenent com a punt de partida la idea de Museus per la igualtat, proposa un relat basat en objectes i espais de l’edifici que formaren part de la vida de les dones jueves de Girona. Es parlarà d’una en concret, n’Estelina, que va viure al call de Girona al segle XIV i amb ella es recorreran les sales del museu i els espais arqueològics, apropant-se a petits tresors de la col·lecció.

Per part del Museu d’Història de Girona,  la proposta és al voltant d'alguns dels objectes més emblemàtics del museu. Es parlarà de  l’Àngel que coronava el campanar de la catedral (s. XVIII), una escultura de bronze misteriosament decapitada;  i en el mateix context, s’explicarà la història de les Bàrbares, les heroïnes que salvaguardaren la vida en aquella ciutat ferida de mort que era la Girona dels setges napoleònics del 1809. La seva imatge s'ha conservat en algunes obres del museu i la seva història ha perdurat en la memòria col·lectiva de Girona. 

Aquests relats no deixen, però, de ser una invitació a anar als museus en persona quan les mesures i la situació ho permetin. El contacte virtual no substituirà mai el personal, i des dels Museus han treballat tot aquest temps de confinament precisament per a recordar als ciutadans que segueixen apostant per explicar les històries meravelloses que contenen els objectes i espais dels museus. 

A més a més, des de tots dos centres culturals s’ha preparat un seguit d’accions virtuals per a apropar les col·leccions i els espais emblemàtics als ciutadans. Es poden consultar i gaudir en el web del Museus d’Història dels Jueus i el web del Museu d’Història de Girona i les xarxes socials. 
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.