Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Recursos transversals, gestió cultural i les arts comunitàries en temps de la COVID-19

Compartim amb vosaltres recursos que poden ser útils per a tots els àmbits artístics i sectors creatius.

En aquests moments d’incertesa i desconcert un gran nombre de professionals de les indústries culturals i creatives es converteixen en gestors i els professionals de la gestió, al seu temps, veuen com tots els elements que conformen un projecte cultural s’estan transformant. Així doncs, la gestió cultural i les arts comunitàries tenen un paper clau en els projectes de tots els àmbits artístics. Els professionals disposen de diverses eines que els permetran gestionar la crisi i enfrontar-se a un futur immediat ple d’incògnites. 

Compartim amb vosaltres recursos que poden ser útils per a tots els àmbits artístics i sectors creatius.

Assessorament i acompanyament a gestors culturals 

En aquests moments la gestió cultural no tan sols està adaptant els projectes a la situació, sinó que també s’està preparant per a les futures transformacions que s’acosten. L’Associació Professional de Gestors Culturals de Catalunya segueix oferint un servei d’acompanyament professional i, a banda de l’atenció personal, també programa càpsules de formació en línia, gratuïtes per a socis.


D’altra banda, altres plataformes de suport a l’emprenedoria i l’economia social i solidària (ESS) mantenen tots els canals de comunicació oberts com el servei municipal Girona Emprèn o l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, que també ha reforçat el seu servei d’atenció i ofereix el programa Trespeus, un recull d’eines i recursos per a l’economia social.

Recursos

D’altra banda, aquest és un moment en què pot ser més útil que mai incrementar les competències o millorar el propi perfil professional. Per aquesta raó ens fem ressò de diverses iniciatives de formació, cercadors de convocatòries i altres propostes socialitzadores en línia. 

Us convidem a navegar pel catàleg de formacions del Servei de Desenvolupament Econòmic del Departament de Cultura, no tan sols coneixereu l’oferta de formacions en línia sinó que també podreu accedir al seu repositori audiovisual.


D’altra banda, el Ministeri de Cultura i Esport també posa a disposició de la ciutadania itineraris formatius a partir dels seus arxius multimèdia Cultura y Ciudadanía, Cultura y Mecenazgo, Europa Creativa i Europa con los Ciudadanos.


Per conèixer altres models de gestió podeu visitar el projecte Creative Gym, una guia de casos i experiències d’arreu d’Europa.


Finalment, per activar la cultura local per a agents culturals i agrupacions juvenils, us animem a descobrir Travesías, un projecte de Plataforma/C, un espai per impulsar la innovació en cultura, dedicat a la formació contínua en gestió cultural, producció artística, comunicació i molt més dirigit als professionals i institucions de les arts a l’àmbit iberoamericà. 


Si teniu interès a conèixer algunes aplicacions innovadores vinculades a les indústries creatives, us convidem a visitar la Plataforma Virtual Colombiana para las Industrias Culturales.


Aquest és un bon moment per descobrir noves fórmules per dur a terme un projecte cultural. Krea2 és una plataforma de suport a la creació que, mitjançant el patrocini o subscripció es demostra el reconeixement al valor de la creació. Aquesta plataforma permet pujar els continguts, que seran d'accés restringit, només accessible per als patrocinadors. Bajo Radar és un altre espai que promou models alternatius emergents en cultura.


Aquest és un recull d’eines i recursos elaborat per l’Oficina de Foment de les Arts (del PECT ICC) amb la col·laboració del Giroscopi. Xarxa de Tècnics de Cultura i l’APGCC. Si coneixeu alguna altra iniciativa que no hagi quedat registrada en aquesta nota informativa, us convidem que ens informeu enviant un correu electrònic a fbacquelaine@ajgirona.cat

El Projecte d'especialització i competitivitat territorial d'Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial (PECT ICC) és un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.