Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (19.40 h)

L’Ajuntament de Girona ampliarà l’horari de la línia L5 de bus urbà i reincorporarà la parada d’Aiguaviva a partir del proper dilluns. També a partir del 27 d’abril reobrirà la deixalleria de Mas Xirgu en el seu horari habitual

L’Ajuntament de Girona ampliarà l’horari de la línia L5 de bus urbà i reincorporarà la parada d’Aiguaviva a partir del proper dilluns, dia 27 d’abril. L’autobús pararà de nou a l’Hospital de Santa Caterina, a Aiguaviva, al polígon industrial d’Aiguaviva i a Vilablareix un cop cada hora, gràcies al fet que s’han incorporat dos vehicles addicionals a la línia, un al matí i un altre a la tarda. A més, l’autobús seguirà fent la ruta per la plaça de Salt, la plaça de l’Assumpció, la plaça del Poeta Marquina, l’avinguda de Ramon Folch, la plaça del Marquès de Camps i la plaça dels Germans Sàbat.

De moment, no es preveu augmentar la freqüència de les línies de bus urbà ja que l’afluència d’usuaris i usuàries al transport públic continua sent reduïda. Tot i així, el consistori revisa periòdicament les condicions amb què s’ofereix el servei per adaptar-lo a l’evolució de la pandèmia.

També dilluns reobrirà la deixalleria de Mas Xirgu en el seu horari habitual. De fet, avui mateix ja s’ha posat en marxa la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter, que ofereix servei als veïns i veïnes de Girona, i a partir del primer cap de setmana de maig ho faran també les deixalleries mòbils de la ciutat. Des dels equipaments s’emprendran diverses mesures de seguretat per evitar la propagació del COVID-19, com ara equipar el personal amb guants i mascaretes, mantenir una distància de seguretat d’un metre i mig entre persones o limitar l’accés a les instal·lacions. A la deixalleria de Mas Xirgo es permetrà l’entrada a un màxim de tres usuaris alhora i, a la de Sarrià de Ter, de dos.

D’altra banda, l’ús de dispositius mòbils a la via pública ha seguit una tendència a la baixa des que va començar el confinament, segons les dades que recull la Unitat Municipal d’Anàlisi territorial (UMAT) de l’Ajuntament de Girona, si bé a partir del 13 d’abril hi va haver un repunt en l’ús d’aquests aparells. Mentre que durant les dues setmanes anteriors al confinament es van comptabilitzar 88320 dispositius mòbils al carrer de mitjana, al llarg dels quinze dies següents la xifra es va reduir més de la meitat, amb 40434 dispositius; i les dades van seguir disminuint fins als 36531 mòbils de mitjana a la via pública entre el 30 de març i el 12 d’abril.

A partir de la tornada a l’activitat laboral en activitats no essencials que va decretar el govern de l’Estat espanyol, sembla que la tendència comença a anar a l’alça de forma molt progressiva. Del 14 al 19 d’abril, la mitjana va ser de 42729 dispositius de mitjana, fet que suposa un augment del 14% respecte els quinze dies anteriors.

Les dades mostren el número de mòbils únics (imac) que s’han captat en els punts WIFI que el consistori té actius en divuit emplaçaments diferents de la ciutat i que es recullen amb finalitats únicament analítiques. Cal aclarir que, en aquestes xifres, cada dispositiu només es comptabilitza un cop encara que l’hagin captat diverses antenes; mentre que en dades que el consistori havia donat amb anterioritat, el pas d’un mateix mòbil per zones diferents de la ciutat creava múltiples registres.

Quant al seguiment de les activitats municipals de Sant Jordi, les Biblioteques de Girona han rebut més de 140 visualitzacions a Youtube de les activitats “Capsa de les paraules” i L’hora del conte “La Cecília busca el drac!”, a més de nombroses descàrregues de la proposta de lectura basada en els vídeos de “Recomanacions des del confinament”. En el marc d’aquesta iniciativa, avui s’han penjat dues recomanacions més coincidint amb el 23 d’abril, la del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murlà, i la de la doctora en Filologia Catalana a la Universitat de Girona, Mita Casacuberta. Durant tot el dia d’avui, les Biblioteques han seguit donant suport a la iniciativa Llibreries Obertes per fomentar la venda online de llibres a les llibreries de proximitat de la ciutat. Tots els vídeos continuaran publicats al canal de Youtube Girona CulturaTV perquè es puguin consultar en qualsevol moment.

L’alumnat del Centre Cultural La Mercè també ha volgut contribuir en la celebració del dia del llibre i la rosa des de casa i ha fet arribar a l’Escola Municipal d’Art desenes de treballs relacionats amb l’esdeveniment. A través de la proposta artística #Artentempsdeconfinament, dirigida al seu alumnat i a tothom que hi volgués participar des de casa, l’equipament proposava activitats com crear un punt de llibre, dibuixar roses, il·lustrar un conte o fer un llibre acordió. Els treballs es poden consultar al següent enllaç.

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d’Esquadra van denunciar ahir 12 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.