Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (19.10 h)

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, demana a la ciutadania mantenir al màxim possible el confinament, i el consistori inicia una campanya per compartir wifi amb els alumnes que no tenen accés a Internet. Durant el confinament, la presència de Diòxid de Nitrogen a la ciutat s’ha reduït un 56,12%, fet que indica una òptima qualitat de l’aire.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha demanat avui al conjunt de la ciutadania de Girona que mantingui el màxim possible el confinament domiciliari a partir de la propera setmana. Madrenas ho ha explicat després que s’hagi donat a conèixer que el govern de l’Estat espanyol ha decidit que es torni a la situació anterior de confinament a partir de la setmana que ve, de manera que es permetrà reprendre un major nombre d’activitats econòmiques, més enllà de les essencials.

En una roda de premsa virtual celebrada aquest migdia i que ha comptat també amb la participació del regidor de Sostenibilitat i Participació de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, Madrenas ha qualificat la decisió de “precipitada” tenint en compte les xifres de contagis i defuncions a què s’està fent front encara. 

Per aquest motiu ha sol·licitat que, “en la mesura del possible”, els sectors econòmics de la ciutat continuïn fomentant el teletreball i s’organitzin per mantenir tantes mesures preventives com sigui possible: “Temem que, si no ho fem així, en les properes setmanes puguem viure un rebrot de casos que dificultarien encara més la sortida d’aquest episodi”, ha dit. En aquest sentit, l’Ajuntament de Girona mantindrà els serveis públics en la mateixa situació d’aquestes dues últimes setmanes, amb un gruix molt important de la plantilla exercint el teletreball. 

L’alcaldessa també ha anunciat que s’enduriran els controls de la Policia Municipal de Girona per garantir que la ciutadania compleixi amb el confinament i eviti desplaçaments si no és per cobrir necessitats bàsiques o bé per motius laborals. Per això es demana a tothom que porti el certificat autoresponsable de desplaçament com a eina per acreditar el per què dels seus moviments davant la Policia. Madrenas ha reconegut que s’està notant un “relaxament” de les mesures preventives en alguns casos, i per això els agents intensificaran els controls tant a dins de la ciutat, com també en les vies d’accés ara que comença el pont de Setmana Santa, amb l’objectiu d’evitar desplaçaments a segones residències. Fins ara, entre Policia i Mossos d’Esquadra s’han fet gairebé 1700 denúncies per no complir amb el confinament, 71 de les quals ahir.

A més, durant la roda de premsa, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha mostrat la seva preocupació per la manera com es reprendrà el curs escolar a distància, que començaria dimarts mateix segons ha anunciat el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. La situació es veu agreujada per la imminència de l’inici del tercer trimestre, i sobretot en el cas dels col·lectius més vulnerables, on l’accés a Internet és precari o inexistent.

Per això ha ofert l’Ajuntament de Girona per col·laborar en el repartiment de material escolar si és necessari, i ha anunciat l’inici d’una campanya per aconseguir que tot l’alumnat de la ciutat tingui accés a Internet al seu domicili. La iniciativa consisteix en proposar als gironins i gironines que tinguin veïns amb infants en edat escolar i sense Internet a casa, que obrin el seu wifi dues hores al dia, de 10 a 12 h, perquè qui ho necessiti pugui descarregar el material escolar i seguir les directrius del seu centre educatiu. El consistori està preparant informació bàsica en termes de ciberseguretat per complementar la campanya i garantir-ne un bon ús col·lectiu, evitant possibles riscos associats.

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona està elaborant un apartat al web municipal www.girona.cat/coronavirus on se centralitzarà tota la informació d’interès per a empresaris, autònoms i treballadors i treballadores. El web també contindrà una relació de totes les línies de suport i ajudes en l’àmbit laboral, ja siguin proporcionades pel mateix Ajuntament, per la Generalitat de Catalunya o per l’Estat espanyol. 

Finalment, Madrenas ha explicat que arran de la finalització de l’estat més estricte de confinament, a partir de demà s’acabarà la gratuïtat del transport públic en el bus urbà. Es mantindran les freqüències i línies actuals, i també les mesures preventives que obliguen els usuaris a entrar per la porta posterior i a validar el viatge amb un abonament. No es podrà pagar el bitllet en efectiu, i l’afluència permesa al bus serà d’un terç respecte l’aforament total.

Per la seva banda, el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, ha destacat la millora en la qualitat de l’aire des que va començar el confinament. Per un costat, la presència de Diòxid de Nitrogen a la ciutat, un dels principals paràmetres indicadors de la contaminació atmosfèrica, s’ha vist reduït en un 56,12% a causa, sobretot, de la disminució del trànsit rodat. Per l’altre costat, la contaminació per partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a Girona s’ha reduït un 25%. “La qualitat de l’aire de la nostra ciutat, que habitualment ja és bona, gaudeix ara de les millors condicions, per això la situació actual ens ha de servir de referència per fer plans per a la millora de l’aire en un futur”, ha explicat el regidor. 

Quant als serveis urbans, les dades recollides des de l’inici del confinament indiquen que durant el mes de març hi ha hagut una reducció d’un 4% en la generació de residus a la ciutat respecte l’any anterior, si bé els serveis de recollida d’escombraries s’ha mantingut com és habitual. També es manté en un 80% el sistema de neteja viària ordinari, amb la incorporació de tasques de desinfecció en zones concorregudes de la via pública per ser més efectius en l’eliminació del coronavirus. Pel que fa al Centre d’Acollida d’Animals, cal destacar que la xifra d’abandonament d’animals de companyia no ha augmentat mentre que, en canvi, sí que han crescut les acollides. 

Per acabar, Terés ha informat de la reducció del consum d’aigua a la ciutat en un 7%, possiblement pel tancament d’empreses i comerços, i ha recordat que l’Ajuntament de Girona va decidir no tancar les fonts públiques ni fer cap tall en el subministrament de l’aigua a les persones vulnerables mentre durés l’emergència pel COVID-19.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.