Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (17.40 h)

Girona reparteix 44 tones d’aliments durant les dues primeres setmanes de confinament. El servei el getiona el Centre de Distribució d’Aliments, del qual forma part l’Ajuntament de Girona, i ha permès atendre un total de 1524 famílies de la ciutat.
A través de la iniciativa “Recomanacions des del confinament” de les Biblioteques de Girona, diverses personalitats de la ciutat proposen llibres per llegir durant la crisi pel COVID-19.

El Centre de Distribució d’Aliments de Girona (CDA) ha repartit un total de 44 tones d’aliments a més d’un miler i mig de famílies de la ciutat des que va començar la crisi provocada pel COVID-19. El servei és fruit d'un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Girona, Càritas Diocesana de Girona, la Creu Roja i la Fundació Banc dels Aliments. 

Durant els primers dotze dies des que va començar el confinament, del 16 al 27 de març, el Centre ha entregat un total de 1444 cistelles amb provisions d’aliments previstos per un mes i alguns productes bàsics de neteja. A més, davant la demanda creixent per la situació actual, aquest passat dia 2 d’abril es van distribuir 80 cistelles addicionals d’urgència. En total, el servei ha permès atendre 1524 famílies de la ciutat.

La majoria d’entregues van tenir lloc a les dependències que el Centre de Distribució d’Aliments té al barri de Santa Eugènia, tal com es fa habitualment amb aquest servei, i 40 cistelles es van repartir a domicili. Precisament el servei d’entrega a casa per a persones beneficiàries del CDA s’ha ampliat durant la crisi del COVID-19 per quatre supòsits més. Concretament, en el cas de gent gran i de persones dependents; de nuclis monoparentals o monomarentals amb infants petits, i de persones confinades per motius de salut.

Pel que fa a les mesures de prevenció, el personal del Centre ha treballat amb equips de protecció i ha procurat respectar les distàncies de seguretat. També en aquesta direcció i per evitar desplaçaments, les cistelles s’han preparat de forma prèvia a l’entrega amb provisions per un mes, en comptes de fer-ho per quinze dies com és habitual. D’aquesta manera, s’han cobert els repartiments planificats fins a finals d’abril.

El repartiment de provisions per part del Centre de Distribució d’Aliments es fa seguint les indicacions dels Serveis Bàsics d’Atenció Social de la ciutat, que representen el primer nivell del sistema públic de Serveis Socials i estableixen les necessitats d’aquest servei al territori, i que es coordinen per part d’un tècnic municipal. Durant la crisi provocada pel COVID-19, l’equip del CDA està format per personal tècnic de Càritas Diocesana de Girona i un grup d’unes deu persones voluntàries, a més de dos treballadors municipals coordinats des del Servei de Participació de l’Ajuntament de Girona.

En l’àmbit cultural, les Biblioteques de Girona segueixen treballant pel foment de la lectura i gestionen, des de l’inici del període d’excepcionalitat actual, la iniciativa “Recomanacions des del confinament”. El projecte va arrencar amb un vídeo del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i ja compta amb la participació de vint-i-quatre personalitats de la ciutat que recomanen llibres per llegir durant el confinament pel COVID-19. Entre d’altres persones participants hi ha diversos regidors i regidores del consistori, periodistes, activistes, escriptors i escriptores o professionals del sector empresarial. 

Els vídeos es poden consultar a la llista de reproducció “Recomanacions des del confinament” que les Biblioteques de Girona tenen dins del canal de Youtube Girona Cultura TV.

Finalment, i en matèria de seguretat, des de la Policia Municipal de Girona ahir es van denunciar 43 persones per incomplir el confinament.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.