Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (16.30 h)

L’Ajuntament de Girona habilita el menjador per a la gent gran de l’Espai Cívic del Mercadal per a les persones sense sostre, i espais culturals de la ciutat adapten activitats i continguts perquè la ciutadania en gaudeixi de manera virtual

L’Ajuntament de Girona habilitarà, a partir de dilluns, el menjador per a la gent gran de l’Espai Cívic del Mercadal, a la plaça Jordi de Sant Jordi, com a menjador social per a les persones sense sostre. D’aquesta manera es vol descongestionar el servei de la Sopa, on els darrers dies han arribat més usuaris, i es podrà servir el dinar a un major nombre de persones sense llar, en diversos torns i ampliant les mesures de prevenció contra el coronavirus. Els usuaris i usuàries que facin ús del centre del Mercadal vindran derivats exclusivament per la Sopa, i podran dinar allà mateix, a banda d’emportar-se també el sopar. 

Mentrestant, es continua treballant en la preparació del Pavelló Municipal de Palau II per, de cara a la setmana vinent, habilitar-lo també com un espai per les persones sense sostre, on podran fer el confinament amb totes les mesures imprescindibles d’higiene i alimentació. 

En aquest sentit, voluntaris de Protecció Civil ja han estat prenent mides de l’equipament, i l’Ajuntament de Girona reitera la crida a empreses o particulars que puguin cedir material de llit com llençols, mantes o coixins perquè estiguin disponibles quan el pavelló entri en servei. Algunes persones ja han fet donatiu, i qui pugui oferir més material s’ha d’adreçar al telèfon d’atenció ciutadana del consistori, el 972 419 010.

En l’àmbit cultural, des de diversos espais s’està adaptant el contingut o les propostes presencials per poder mantenir l’activitat de manera virtual. És el cas, per exemple, del Museu del Cinema, que difondrà cada dia a través dels seus perfils de xarxes socials imatges i vídeos explicant els objectes de la seva col·lecció. Des de l’equipament també es faran recomanacions de sèries, pel·lícules i curtmetratges perquè la ciutadania en gaudeixi durant el temps de confinament, i s’han posat recursos educatius a disposició del professorat dels centres escolars, perquè puguin tractar amb l’alumnat continguts curriculars a través del cinema. Aquests continguts es poden sol·licitar a través del correu electrònic educació@museudelcinema.cat.

També el Bòlit, Centre d’Art Contemporani està treballant per poder oferir les visites virtuals comentades de les exposicions en curs que ara estan tancades al públic “El món serà Tlön” i “Taller d’anatomia. La mà que pensa”, dues mostres que es prorrogaran un cop es tornin a obrir les sales. Aquesta iniciativa estarà activa properament, i també es faran online les activitats previstes durant el període de confinament, com xerrades o presentacions de llibres, garantint sempre la participació des de casa de les persones interessades. Finalment, l’exposició “En construcció”, que s’havia d’inaugurar el 9 de maig, s’ha ajornat fins al setembre.

En l’àmbit educatiu, s’està treballant en l’establiment del sistema per repartir, a partir del dilluns, les targetes de les beques menjador. D’altra banda, des de l’Escola Municipal de Música el professorat continua treballant amb l’alumnat telemàticament per avançar tant com sigui possible en la programació del curs. Es mantenen els projectes previstos per a final de curs, i s’han preparat activitats per fer des de casa en totes les diverses formacions que ofereix l’Escola.

Finalment, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també ha encarregat un seguiment des de l’Ajuntament dels diversos comerços i supermercats que estan oberts aquests dies ja que ofereixen productes bàsics d’abastament, i una intensificació de la seguretat i la neteja als seus voltants. Divendres, la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra van sancionar 96 persones per ser al carrer sense justificació o bé fer-ho en grup.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.