Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (18.30 h)

El consistori habilitarà el Pavelló Municipal de Palau II per a les persones sense sostre, i l’alcaldessa fa una crida al confinament davant el previsible agreujament de la situació en els propers dies

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet avui una roda de premsa virtual on ha resumit les mesures preses els darrers dies per part de l’Ajuntament de Girona amb l’objectiu d’intentar evitar contagis del COVID-19 i també de mitigar els efectes de la crisi que comporta. L’alcaldessa ha explicat que es preveu que, en els propers dies, la situació s’agreugi, amb un increment important de persones malaltes, i que això complicarà la gestió dels serveis bàsics del país, especialment dels sanitaris. Per aquest motiu, ha volgut insistir en la necessitat del confinament de tothom, i de la reducció dels desplaçaments als que siguin imprescindibles, només per motius laborals o bé d’abastament.

Madrenas ha anunciat que s’està treballant per habilitar el Pavelló Municipal de Palau II per a les persones sense sostre que actualment hi ha a l’antic edifici de la UNED. L’Ajuntament va iniciar ja els preparatius per tal de tenir aquesta instal·lació preparada la setmana que ve, doblant la capacitat actual que hi ha a la UNED, i arribant fins als 80 llits. A més, s’oferirà a totes les persones que hi acudeixen serveis d’higiene i menjar, i espais amplis per generar les millors condicions possibles mentre duri el confinament. 

D’altra banda, a partir d’avui també es començarà a sancionar tothom qui comparteixi un vehicle privat, excepte que hi hagi un motiu justificat o bé es tracti d’un servei d’emergències. La Policia Municipal de Girona manté els controls d’accés a la ciutat, i podrà sancionar en els casos esmentats, igual com es fa amb les persones que es desplacen en grup per la ciutat. En dos dies, s’han emès entre Policia i Mossos d’Esquadra fins a 173 sancions a vianants que no complien el confinament. 

L’alcaldessa de Girona també ha valorat l’impacte econòmic per a les arques municipals que tindran les mesures anunciades fins ara per l’Ajuntament, i que ha xifrat al voltant dels 3 milions d’euros. Uns 1,4 milions serien per a l’exoneració o abonament de serveis públics mentre duri l’episodi d’excepcionalitat (taxes d’ocupació de via pública, escoles bressol, zona verda i blava, etc.), mentre que els més d’1,5 milions restants correspondrien a l’impacte financer de les mesures per facilitar el pagament de taxes i impostos.

Pel que fa a la neteja, l’alcaldessa també ha explicat que en els propers dies es reforçarà la neteja especial desinfectant dels espais propers als llocs que es mantenen oberts i que, per tant, són més concorreguts, com centres sanitaris, farmàcies, supermercats o mercats, entre d’altres.

Finalment, i respecte a les noves mesures preses avui, des del Centre Cultural La Mercè es mantindrà l’activitat de manera virtual i a distància, tant a L’Aula d’Escriptura com a l’Escola Municipal d’Art. 

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.