Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 [18.50 h]

El consistori gironí aprova mesures econòmiques, com avançar pagaments a proveïdors i allargar terminis de pagament d’impostos, per fer front als efectes del virus

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui noves mesures per reduir el risc de contagi del COVID-19, i també per contrarestar els efectes socials i econòmics que està tenint la propagació del virus a la ciutat. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha donat l’ordre d’estudiar de quina manera es pot ajudar des del municipi a treballadors i treballadores, autònoms i empreses davant l’aturada de l’activitat que s’està produint aquests dies, i que s’allargarà com a mínim fins a finals de març. Totes les mesures acordades avui compten també amb el suport dels grups municipals presents al consistori, amb qui l'alcaldessa s’ha reunit telemàticament aquesta tarda. 

Tot i que des de l’Ajuntament s’està a l’espera de les mesures que prenguin en aquest sentit les administracions superiors, ja en primer terme ha acordat allargar els terminis de pagament dels impostos i taxes municipals, que comença aquest mes d’abril. Es mantindrà l’inici de la campanya, però es retardarà la finalització del termini fins al 5 de setembre, en comptes del 5 de juny previst. També s’allargarà el calendari de pagament en el cas d’aquelles persones que el tinguin fraccionat en tres mensualitats, de manera que en comptes de fer-se efectiu als mesos d’abril, juliol i octubre, es farà en els mesos de juliol, setembre i octubre.

Seguint en l’àmbit econòmic, l’alcaldessa ha aprovat avançar el termini de pagament a proveïdors, que actualment se situa en 30 dies de mitjana, per així ajudar a la liquiditat de les empreses. També ha anunciat que s’exonerarà o s’abonarà a les persones usuàries i empreses tot un seguit de taxes i serveis mentre duri aquest període d’excepcionalitat. Es tracta de les zones blaves i verdes; les escoles bressol; l’ocupació de la via pública, que afecta sobretot les terrasses de bars i restaurants; les parades de mercats que no han pogut fer la seva activitat, com mercats ambulants o parades de productes que no són d’alimentació, i algunes quotes d’activitats municipals. Marta Madrenas ha remarcat que aquests procediments d’exoneració i abonament no seran immediats, sinó que es començaran a tramitar quan acabi el període d’excepcionalitat en el qual s’aplicaran i quan hi hagi tots els recursos humans per fer-ho. 

Pel que fa a les obres a la via pública, es mantenen les que estan en execució atès que el reial decret estatal d’alarma els permet continuar per afavorir l’activitat econòmica i no preveu la possibilitat de suspendre calendaris i terminis d’execució previstos. Respecte a les obres que havien de començar en les properes setmanes, s’ha acordat retardar-ne l’inici fins que acabi aquest període d’excepcionalitat.

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona està estudiant noves mesures destinades a col·lectius d’usuaris de serveis socials, que es faran públiques properament, un cop estiguin acordades. Per ara, s’augmentaran les trucades diàries a persones vulnerables o que formen part de col·lectius de risc, per comprovar que es troben en una situació adequada, i també s’oferirà la possibilitat d’ajuda, si és necessari, per part del personal municipal. L’Ajuntament es responsabilitzarà del repartiment de les targetes a les famílies usuàries de les beques menjador, que es farà domiciliari a través de treballadors i treballadores municipals.

Quant a la mobilitat, es manté obert el servei de Girocleta, si bé el seu ús ha disminuït considerablement, i ahir tan sols es van fer 153 viatges, una xifra que queda lluny dels 2.200 viatges diaris de mitjana a la ciutat. S’ha informat també a tots els usuaris i usuàries del servei de les mesures preventives que cal seguir per a la seva utilització. Respecte al bus urbà, ahir es van reduir un 92% els viatgers respecte un dia feiner habitual. També en aquest àmbit s’han incrementat les mesures preventives, amb la col·locació de mampares per als conductors i conductores, o la desinfecció completa de cada bus a la nit, un cop acabat el servei.

En Educació, responent a les demandes de famílies i arran de la proximitat del període de preinscripció escolar, des de l’Ajuntament de Girona es vol informar que aquest període de moment resta suspès, i que s’està a l’espera de les instruccions que doni la Generalitat de Catalunya. D’altra banda, es reitera el consell que els usuaris del Mercat del Lleó encarreguin les seves compres via telefònica –al web www.mercatlleo.cat hi ha els telèfons de totes les parades- per així escurçar i agilitzar les compres. 

Finalment, s’ha decidit suspendre la programació prevista a l’Auditori de Girona pel cap de setmana del 27, 28 i 29 de març, en què hi havia els concerts previstos de Daura Mangara, Mireia Vives & Borja Penalba, i Valery Gergiev. En cas de suspensió definitiva de les activitats, es retornarà l’import de les entrades a totes les persones compradores; mentre que si es reprogramen en una nova data, es podrà escollir mantenir l’entrada o sol·licitar-ne la devolució. Respecte a la Fira de Girona, també s’estan buscant noves dates per a les activitats previstes el mes de maig: la Fira Playmobil es farà conjuntament amb el Girocomic entre el 10 i el 12 d’octubre; i la Trailwalker es passarà al setembre.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. Aquest telèfon va registrar 352 trucades el dilluns, referents sobretot a consultes laborals, de mobilitat, o sobre les activitats permeses. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.