Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona no acollirà la 68a edició del Rally Costa Brava els dies 13 i 14 de març

Finalment s’ha decidit suspendre el Rally Costa Brava que s’havia de celebrar aquest cap de setmana, tal com n’ha informat l’organització.

La ciutat de Girona acollirà la 68a edició del Rally Costa Brava els propers dies 13 i 14 de març tenint en compte les indicacions de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física (SGEiAF) i del Departament de Salut, que asseguren que l’activitat s’ajusta a les restriccions recomanades. El que sí que se suspendrà o restringirà seran els actes o activitats que concentren més públic, com l’entrega de guardons o les trobades entre participants, públic i organització. 
 
La sortida de la primera etapa es farà a les 17 h del divendres 13 de març des de l’avinguda de Ramon Folch, on hi haurà el podi i, després de fer una ruta per la zona d’Els Àngels i Les Serres, els vehicles tornaran a Girona cap a les 23 h. La segona etapa començarà a les 8 h del dissabte 14 de març, i es preveu que els participants comencin a arribar al voltant de les 18 h a la ciutat. 
 
Degut als danys ocasionats pel temporal Glòria, el recorregut d’aquesta segona jornada variarà respecte anys anteriors i passarà per Osor, Collsaplana, Ravell i Cladells. A banda del parc tancat de la Copa, el Rally s’ubicarà també a l’avinguda de Ramon Folch, on hi haurà el podi; al parc de Domeny, on hi haurà la zona d’assistència, i al Pavelló Municipal Girona-Fontajau, on es faran les verificacions. La prova comptarà amb tres categories: velocitat, legend (exhibició) i regularitat. 
 
Aquest 2020, la xifra de participants ha patit una lleugera davallada, amb la retirada d’una trentena d’inscrits que no podran formar part de la cursa per evitar la possible propagació del coronavirus (COVID-19). Tot i així, la previsió és que hi participin un total de 165 equips, provinents de 15 països diferents. Entre els equips que seran al ral·li destaquen noms com els de Jean-François Mourgues i Denis Giraudet, Laszlo i Edit Mekler, Dani Solà i David Moreno, José María Martínez i Luka Larrosa, Jacques i Jean-Marie Alméras, Mariano Aso i Carlos Sanz, Ramon Vidal i Imma Clarà o David Nogareda i Sergi Giralt, o el xef Jordi Roca fent equip la copilot catalana Anna Vives, entre d’altres.
 
L’edició d’enguany de l’esdeveniment serà alhora un reconeixement al tres vegades campió del ral·li Antonio Zanini pel 40è aniversari del seu títol de Campió d’Europa, i un homenatge pòstum al també pilot José Pujol, als quals es recordarà en la reunió de benvinguda que s’ha organitzat avui a les 20 h a la zona d’assistència de Domeny. A més, Zanini farà la sortida de la prova de forma simbòlica amb una rèplica del Porsche 911 SC que va utilitzar ara fa quaranta anys.
 
El Rally Costa Brava, organitzat per RallyClassics és el ral·li més antic de l’Estat espanyol, a banda de ser també, actualment, el més important en cotxes clàssics del país, i en aquesta edició obrirà el calendari dels Campionats de Catalunya i d’Espanya de Velocitat i Regularitat en Ral·lis Històrics. 
 
Afectacions circulatòries amb motiu de l’esdeveniment
 
El Rally Costa Brava comportarà afectacions a la mobilitat fins al dia 15 de març. D’una banda, a la zona de Domeny, s’han ocupat els carrers de la Font de la Teula, de Damià Escuder, de Pere Rodeja i de Roberto Bolaño i el carrer de la Riera Bullidors en el tram entre el carrer de la Font de la Teula i el carrer de Pere Rodeja. A més, també quedarà ocupada des del dia 12 de març a les 22 h la zona d’aparcaments de la Copa, entre la rotonda de Pedret i la rotonda del Rellotge. Ambdós espais s’alliberaran el dia 15 de març a les 12 h.
 
D’altra banda, es tallarà el carrer de Roberto Bolaño des de demà a les 24 h fins al dissabte a les 23 h. Excepcionalment, però, el dia 13, en horari d'entrada i sortida de l’alumnat de l'escola Domeny, es permetrà l'accés fins al carrer de la Font de la Teula. També estarà permès durant tot el període l'accés de veïns i veïnes que només puguin accedir als seus habitatges pel carrer de Roberto Bolaño.
 
 

Més informació
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.