Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El MOT 2020 posa la mirada en la creativitat artística vista des de la literatura

El Festival de Literatura MOT s’ajorna fins a la primavera del 2021

Imatge de la presentació d’avui (d’esquerra a dreta, les codirectores del festival, Judit Badia i Glòria Granell; el regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; la comissària de l’edició 2020 del festival, Glòria Bosch Mir, i la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Carme Renedo)

La setena edició del MOT estarà dedicada als processos creatius de les diferents disciplines artístiques, explicats des de la literatura. Enguany el festival, que està comissariat per la historiadora de l’art Glòria Bosch Mir, vol posar èmfasi en el fet que com a lectors, quan avancem en la narració d’un llibre, i en els diàlegs i també en els silencis que aquest conté, la paraula es transforma en imatges, i aquestes se sumen a les nostres pròpies experiències per acabar formant un gran collage. 

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha presentat aquest matí la programació de l’edició d’enguany del festival al costat de la codirectora del festival Glòria Granell; la comissària de l’edició 2020 del festival, Glòria Bosch Mir, i la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, Carme Renedo.

El MOT 2020 tindrà lloc a la Biblioteca Carles Rahola de Girona els dies 26, 27 i 28 de març, i a la sala El Torín d’Olot el 2, 3 i 4 d’abril. Durant aquestes dues setmanes, una quarantena d’escriptors, escriptores i especialistes conversaran sobre les seves experiències creatives i com aquestes conflueixen en la literatura. El festival segueix apostant també pels ver-MOT, unes trobades més disteses entre tres o quatre autors al voltant d’un vermut i que es faran els dos dissabtes del festival —el 28 de març a Girona i el 4 d’abril a Olot— a les 12 h. 

Les dues ciutats s’involucren en un festival que aposta per la qualitat, el rigor i l’exigència, i que porta autors i autores de primer nivell. Alguns d’ells, com Ignacy Karpowicz, Heather Rose i Emanuele Trevi, serà la primera vegada que venen a Catalunya i també a l’Estat espanyol. 

La programació d’enguany s’ha teixit mirant la vessant creativa dels autors. Alguns són artistes, com Perejaume, Irene Solà, Narcís Comadira, Alicia Kopf, Manuel Baixauli o Pere Parramon. D’altres són músics, com Gerard Quintana o Jaume Coll Mariné. També hi ha arquitectes, com Quim Espanyol; poetes, com Eduard Escoffet, Mariano Peyrou o Chantal Maillard, i dramaturgs, com Sergi Belbel, Jordi Coca o Àngels Bassas. 

Completen la programació els escriptors catalans Jordi Lara, Víctor Sunyol, Berta Jardí, Mercè Ibarz, Màrius Serra i Eloy Fernández Porta; l’italià Emanuele Trevi; l’australiana Heather Rose; els argentins Silvana Vogt i Rodrigo Fresán; la croata Lana Bastašić; la nord-americana Tracy Chevalier; el polonès Ignacy Karpowicz, i la prestigiosa narradora francesa Maylis de Kerangal. Pel que fa a les converses del festival MOT, aquestes estan vinculades a periodistes culturals i especialistes del sector literari com Eva Vàzquez, Josep Maria Fonalleras, David Guzman, Eva Piquer, Anna Pérez Pagès, Susanna Portell, Marta Romagosa, Anna Guitart i Álvaro Colomer. 

Una de les voluntats del festival és fomentar la lectura entre públics cada cop més diversos i nombrosos. En aquesta línia, prop de tres-cents alumnes de secundària i batxillerat de Girona i Olot han estat convidats a visitar les seus del MOT 2020 durant un matí —el 24 de març a Girona i el 26 de març a Olot— per acostar-se a la literatura en primera persona d’una manera més lúdica i vivencial. A més, l’esdeveniment inclourà activitats paral·leles agrupades sota el paraigua del +MOT.

“L’edició d’enguany del MOT destaca per l’extraordinària riquesa i la diversitat de perfils que aporten els autors i autores participants, i que compta amb arquitectes, dramaturgs, economistes o, fins i tot, pintors o filòsofs”, ha destacat el regidor Carles Ribas, que també ha posat èmfasi en l’aposta que s’ha fet per acostar el MOT al jovent: “Teníem el repte d’iniciar un diàleg amb el públic més jove, per aconseguir que visqui i senti la literatura en primera persona. Esperem que l’alumnat convidat trobi el gust per llegir més enllà de l’obligatorietat de la lectura a les aules”, ha afegit Ribas. 

El MOT està organitzat per l’Ajuntament de Girona i per l’Ajuntament d’Olot, i té el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A més, estableix vincles amb altres institucions públiques i privades relacionades amb la cultura.
 

Dossier de premsa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.