Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona aprova el primer codi ètic i de bon govern dels càrrecs electes i de confiança propi del consistori

L’acord s’ha pres durant el Ple municipal ordinari d’aquesta tarda

Imatge del Portal de Transparència

L’Ajuntament de Girona ha aprovat aquesta tarda per unanimitat el text del primer codi ètic i de bon govern dels càrrecs electes i de confiança propi del consistori. L’acord s’ha pres en el marc del Ple municipal ordinari del mes de març i hi han votat a favor tots els grups municipals: JuntsxCatalunya – Girona, Guanyem Girona, PSC, ERC i Ciutadans.
 
A l’abril del 2015 l’Ajuntament de Girona va acordar, també a través de Ple, adherir-se al codi de bon govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Aquest codi recull un decàleg de principis que comprenen principalment el respecte a l’ordenament jurídic, el compromís amb l’ètica pública, la qualitat democràtica i la defensa dels interessos generals amb honradesa, objectivitat, imparcialitat, austeritat i proximitat amb la ciutadania.
 
El codi que ha aprovat avui l’Ajuntament parteix justament del codi de la FEMP i hi incorpora les relacions entre els càrrecs electes i l’ús de les xarxes socials i l’accés als mitjans de comunicació. També es dota d’un mecanisme de control intern, que inclourà una comissió de seguiment que, entre altres funcions, redactarà un informe anual que es farà públic. 

L'elaboració del codi ètic és un compromís sorgit de l'acord d'investidura signat entre els grups municipals de JuntsxCatalunya – Girona i Guanyem Girona l'estiu passat.

Codi ètic i de bon govern dels càrrecs electes i de confiança
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.