Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona acull l’exposició itinerant “Aranès, l’occità de Catalunya”

La mostra, que s’ha inaugurat avui, es podrà veure fins al 9 d’abril a l'entrada del consistori

Imatge de la inauguració d'avui

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la subdirectora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Marta Xirinachs, han inaugurat aquest matí l'exposició itinerant “Aranès, l’occità de Catalunya”, que es podrà veure fins al 9 d’abril a l’entrada de l’Ajuntament de Girona. 

La mostra, destinada a tots els públics, fa un breu recorregut per la història, característiques i vitalitat de l’aranès, una variant de la llengua occitana parlada a l’Aran, on té la condició de llengua pròpia.

Concretament, tracta sobre la realitat de l’aranès com a fet lingüístic occità propi i específic de l’Aran i la posa en relació amb el context general de la llengua occitana, d’una banda, i amb el context històric, polític i social de Catalunya, de l’altra. 

“La llengua és un tret identitari imprescindible per explicar qui som, i des de Girona sempre hem volgut ser actius en la seva preservació, ja que les llengües no perviuen si no se les ajuda”, ha destacat l’alcaldessa de Girona. Madrenas també ha explicat que “en el cas de l’aranès, el primer que cal fer és conèixer-lo, per això hem cedit l’espai del vestíbul de l’Ajuntament de Girona per fer-hi aquesta mostra com a pas imprescindible per a la seva preservació i perquè sigui una llengua cada vegada més usada”. 

L’exposició “Aranès, l’occità de Catalunya” és una producció de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració del Conselh Generau d’Aran.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.