Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà una nova edició de la Marató de Donants de Sang del 8 al 15 de gener

La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, tindrà com a punt central l’Hospital Josep Trueta. També es podrà donar sang el dia 8 de gener, durant tot el matí, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; el president del Banc de Sang i Teixits, Francesc Gòdia, i el testimoni i donant Jordi Cervera, han presentat aquest matí la vuitena edició de la Marató de Donants de Sang de Catalunya. La campanya d’enguany tindrà lloc del 8 al 15 de gener i a Girona tindrà com a punt central l’Hospital Josep Trueta.

L’objectiu de la iniciativa és aconseguir que més de 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després de les festes de Nadal. Aquest any, el repte és encara més important, ja que la pandèmia de la COVID-19 ha generat una alta necessitat de sang als hospitals degut a la reprogramació d’intervencions i tractaments ajornats.

En la roda de premsa telemàtica d’avui, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat la feina de les organitzacions que durant tot l’any fan possible les donacions de sang, i ha fet una crida a tots els gironins i gironines perquè, qui pugui, faci un acte de responsabilitat i civisme i doni sang. “Aquest any han canviat moltes coses però, per sort, aquesta marató segueix igual. La pandèmia ens ha posat a prova com a societat, i alhora ha evidenciat la solidaritat i generositat d'aquest país. Per això animo tothom a participar-hi i a normalitzar les donacions de sang, perquè donar sang és donar vida, i salva moltíssimes persones”, ha subratllat l’alcaldessa. 

Per evitar la propagació del virus, la donació de sang s’ha adaptat al nou context. Caldrà reservar hora per evitar acumulacions de gent, no es poden fer activitats al carrer, cal portar mascareta per donar i els busos de donació s’utilitzen només en campanyes excepcionals.

A més, la Marató 2021 es farà sota el lema “Donar sang és una altra pel·lícula”, i estarà ambientada en el cinema. Les persones donants podran reservar hora al web com si reservessin una butaca per anar al cinema, podran explicar les seves històries de pel·lícula, i rebran una subscripció gratuïta de Filmin i una bossa de crispetes a les sales de donació, on seran rebudes amb una catifa vermella. Al web també es podran veure durant la setmana diversos tràilers amb històries de la donació protagonitzades per donants i receptors. 

La donació a l’Hospital Josep Trueta es podrà fer cada dia entre el 8 i el 15 de gener (excepte diumenge), de 9 a 20 h, de forma ininterrompuda, i el dissabte, de 9 a 14 h i de 15 a 20 h. També es podrà donar sang de forma extraordinària el dia 8 de gener, durant tot el matí, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

La Marató està considerada com la campanya de donació de sang més gran de l’any, i compta amb el suport de la Federació Catalana de Donants de Sang i la Creu Roja. 

Per donar sang cal reservar cita prèvia des del web donarsang.gencat.cat

Cita prèvia per donar sang
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.