Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori de Girona presenta la nova temporada del primer semestre del 2021 amb noms com els de Maria Arnal i Marcel Bagés, Ivo Pogorelich, Marc Minkowski i Manel

La programació inclou una trentena de propostes amb figures internacionals, reconeguts noms de casa nostra, artistes emergents i actuacions úniques. La Marfà – Centre de Creació Musical donarà suport a 14 artistes i projectes a través de diferents programes i organitzarà més de vint activitats relacionades amb la formació i la divulgació musical

L’Auditori de Girona ha presentat avui la programació de la nova temporada, de gener a juny del 2021, any en què l’equipament gironí completa un cicle de quinze anys. Sota el lema “Seguirem vibrant”, s’oferiran 33 propostes d’estils diversos, entre les quals, 18 de clàssica, 13 de moderna i 2 de familiars. Un any més, complementarà aquesta programació La Marfà – Centre de Creació Musical que enguany donarà suport a 14 artistes i projectes a través de diferents programes i organitzarà més de vint activitats relacionades amb la formació i la divulgació musical. 

Aquest matí, han presentat en roda de premsa la nova programació dels dos equipaments el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director de la Fundació Auditori Palau de Congressos, David Ibáñez; el programador de música clàssica, Víctor García de Gomar; els programadors de música moderna, Natxo Morera i Francesc Viladiu; i el tècnic de música de La Marfà – Centre de Creació Musical, Dani Ortiz. 

“Des del govern de Girona, i concretament des de la regidoria de Cultura, creiem que és fonamental el treball de forma transversal entre els diferents agents culturals i els equipaments musicals de la ciutat per donar suport als artistes i fomentar, així, noves produccions arriscades i de valor afegit. Insistir que la cultura és segura, perquè entre tots la fem segura. I un bon exemple son l’Auditori de Girona i la Marfà que han posat en marxa un seguit de mesures perquè puguin obrir el taló i tirar endavant totes les propostes formatives. Des del govern de Girona mantenim l’aposta i seguirem donant suport sempre a tot el sector cultural”, ha afirmat el vicealcalde, Quim Ayats. També ha recordat que l’Auditori està de celebració ja que ahir a la nit va ser guardonat amb els Premis ARC 2020 per la seva tasca de reprogramar l'activitat musical.

Els 15 anys que celebra l’Auditori marcaran aquesta temporada especial, que comptarà amb rellevants figures internacionals, reconeguts noms de casa nostra, actuacions úniques i artistes emergents. La nova temporada s’obrirà amb una proposta de gran qualitat artística: la preestrena a les comarques gironines del nou disc de Maria Arnal i Marcel Bagés (22 de gener). En l’àmbit de les músiques modernes també destaca l’artista francès de soul i pop Ben L’Oncle Soul (6 de març); l’estrena del nou treball a les comarques gironines de Joina (13 de març); l’actuació de Manel (19 i 20 de març); el primer concert a l’Estat espanyol del grup nord-americà de música a cappella Straight no chaser (8 de maig); l’estrena absoluta del projecte La comunidad de Cala Vento (4 de juny); i l’actuació dels guanyadors de tres premis Grammy Snarky Puppy (29 d’agost). Una programació que compta amb la col·laboració del NEU! Festival, Girona A Capella Festival, Black Music Festival i La Marfà – Centre de Creació Musical, entre d’altres.

La programació de música clàssica, que compta amb la col·laboració d’Ibercamera, s’inaugurarà amb una proposta d’ampli reconeixement i prestigi: Valery Gergiev (24 de gener), que dirigirà l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky amb un programa amb obres de Wagner, Prokófiev i Schubert. En aquest àmbit també destaquen les actuacions de Marc Minkowski que es posarà al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu per dirigir la Patètica de Txaikovski (5 de febrer); de la Cobla Ciutat de Girona interpretant obres d’Amadeu Vives (27 de febrer); de l’Orquestra de Girona amb l’espectacle En dansa! (28 de març); de La Real Cámara amb un catàleg  per descobrir les obres del compositor F.J. de Castro (16 d’abril); del mític Ivo Pogorelich que oferirà un recital de culte pels amants del piano (3 de juny); i de la Música Reservata de Barcelona amb l’estrena dels dos darrers moviments de la Missa a sis veus del compositor Joan Magrané, que serà la primera interpretació completa d’aquesta obra (18 de juliol).

Pel que fa a la programació per al públic familiar, la nova temporada de l’Auditori acollirà el primer concert a les comarques gironines de la nova gira de Xiula: Descontrol Mparental (28 de febrer); i el concert d’Ondina, un espectacle infantil d’havaneres a càrrec de Les Anxovetes (18 d’abril). A més, a través del web s’oferiran cinc concerts enregistrats en el mateix Auditori durant l’estiu passat: Jordi Savall, Sanjosex, l’Orquestra Simfònica del Liceu, la Black Music Big Band i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

Alguns dels espectacles programats per a aquesta nova temporada, concretament 13, són propostes que s’havien posposat a causa de les restriccions decretades per frenar la COVID-19. Les entrades ja s’han posat a la venda i es poden adquirir a www.auditorigirona.org. Donades les excepcionals circumstàncies d’aforament actual, s’aniran posant a la venda gradualment i en funció dels aforaments que dictaminin les autoritats sanitàries.

La Marfà: potenciant la creació musical

Pel que fa a La Marfà – Centre de Creació Musical, enguany un total de 14 artistes rebran el suport i estaran vinculats a l’equipament per treballar en nous espectacles i projectes de creació musical. La cantant i compositora empordanesa, Joina, la formació gironina de música electrònica i llatina, Kumbara, i el compositor i multiinstrumentista olotí, Dani López, participaran en el Programa d’acompanyament artístic realitzat conjuntament amb la Casa de la Música del Gironès. Pel que fa a la modalitat d’ajudes a primers enregistraments, els grups seleccionats són la banda gironina de rock Remina i la banda de pop-rock The Red Wine Girl de Sant Feliu de Guíxols.

Enguany, per primera vegada es posen en marxa les Residències internacionals de creació musical. Els projectes seleccionats han estat Ayna Veer, un quartet de jazz format per músics de Turquia, Israel i Catalunya; Eclosió, un singular trio de jazz format pels francesos Olivier Jambois, Gregory Sallet i el prestigiós bateria novaiorquès Jim Black; i Suona Meets Gralla, un projecte en l’àmbit de les músiques d’arrel format entre músics catalans i taiwanesos i liderat per Manu Sabaté. Pel que fa al Programa d’orquestra resident, s’ha seleccionat la big band Girona Jazz Project, que rebrà suport per assajar i treballar en les noves produccions fins al 2022.

També es presenta el nou Programa de coproduccions 2020-2021 a través del qual La Marfà reforça el seu rol com a centre de creació i generador de nous projectes musicals, a partir del suport econòmic i la participació en una xarxa d’aliances amb altres agents (festivals i equipaments) que fan possible la producció i estrena de nous espectacles. Les coproduccions previstes són Vega, de Paula Grande i Anna Ferrer, un espectacle que explora el rol de les dones en el repertori de tradició oral del cançoner Càntut; l’espectacle vinculat al nou disc del duo a cappella Tarta Relena, amb veus de regust mediterrani i molta experimentació electrònica; Salazar de Bego Salazar & Xavi Lloses, una proposta que combina flamenc, avantguardisme elèctric i art sonor; Libérica, un projecte del contrabaixista cassanenc Manel Fortià amb el saxofonista i cantaor gadità Antonio Lizana; i la producció inaugural de l’OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya).

Finalment, La Marfà oferirà un total de 22 activitats de formació i divulgació, entre les quals destaquen la nova edició del Curs de gestió en el sector musical, les sessions dedicades a la improvisació amb el grup Za!, la producció musical amb dispositius mòbils amb Guillamino, el cant a l’estil de música de barberia amb The Hanfris Quartet o la classe magistral de bateria amb el nord-americà Jim Black. Les inscripcions a les activitats ja estan disponibles a través del web de La Marfà.

Dossier de premsa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.