Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona es presenta com a candidata per acollir el Centre de Blockchain de Catalunya 

L’equipament serà el punt neuràlgic encarregat d’instaurar al territori aquesta tecnologia basada en cadena de blocs i popularment coneguda com el sistema dels bitcoins.

L’Ajuntament de Girona ha presentat la seva candidatura perquè la ciutat sigui la seu del Centre de Blockchain de Catalunya (CBCat). L’equipament serà el punt neuràlgic encarregat d’instaurar la tecnologia del Blockchain (“cadena de blocs”) i altres tecnologies descentralitzades a Catalunya per tal d’aconseguir una ràpida i completa digitalització del territori. La candidatura compta amb el suport dels grups municipals de JxCat, Guanyem, PSC i Esquerra Republicana. Des del consistori es fa públic avui l’acord polític entre les diverses formacions que va servir per oferir Girona com a seu d’aquest nou centre.

El Govern de la Generalitat va aprovar l'any 2019 l'estratègia blockchain de Catalunya amb l'objectiu de situar-nos com un país capdavanter en el seu ús i desenvolupament. El terme blockchain s’ha popularitzat els darrers anys per l’elevada generació d’expectatives que ha generat. És coneguda per la seva aplicació inicial en el registre de transaccions de valor associada a les criptomònades, els bitcoins. Formalment, es refereix a una base de dades distribuïda i descentralitzada formada per cadenes de blocs. Aquestes cadenes estan dissenyades per evitar la seva modificació un cop una dada ha estat publicada utilitzant un segell digital en el temps i enllaçant amb un bloc anterior.

Actualment ja hi ha projectes en marxa o que veuran la llum pròximament. És el cas de la identitat digital, el registre de consentiment, la gestió i traçabilitat dels residus o el suport en el trasplantament d'òrgans, entre d'altres. Les expectatives que genera el blockchain són molt elevades i per al 2022 s’estima que la previsió de la despesa mundial serà de 10.200 milions d’euros.

El Centre de Blockchain de Catalunya és una iniciativa impulsada des de la Cambra de Comerç de Barcelona i el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat d’accelerar l'adopció del blockchain i altres tecnologies descentralitzades al territori. La ubicació d'aquest nou centre es decidirà en els pròxims dies, després d'un procés de selecció entre diferents ciutats catalanes que han presentat la seva candidatura, entre elles la ciutat de Girona. Girona compta també amb el suport del sector tecnològic gironí i de la Universitat de Girona, i en cas de ser la ciutat escollida hi tindrà un paper important pel que fa a la transferència de coneixement des del primer moment.

L’equipament tindrà com a missió promoure l'adopció d'actius digitals i tecnologies descentralitzades a Catalunya mitjançant la difusió i impuls a la recerca i desenvolupament. També pretén ser un pol de desenvolupament i nexe d'unió entre les comunitats local i global, d'un ecosistema altament innovador, que empenyi el creixement econòmic i tecnològic i projecti Catalunya com a líder internacional. 

L'Estratègia Blockchain de Catalunha
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.