Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona presenta el catàleg del projecte expositiu coral dedicat a l’artista Enric Ansesa

El document vol ser un exercici d’exploració de la trajectòria, encara vigent, de l’artista, on s’hi ha sumat la veu d’historiadors i crítics d’art amb els quals Ansesa ha compartit territori i itinerari.
Els quatre espais expositius de la ciutat (el Bòlit, el Museu d’Art, la Casa de Cultura i el Museu d’Història) dediquen un projecte expositiu coral a l’artista Enric Ansesa, que es tradueix ara en una publicació conjunta.

El pròxim dijous 17 de desembre a les 19 h, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i coincidint amb la inauguració de l’exposició Persistències, la tercera del projecte, es presentarà de manera conjunta el catàleg de les quatre exposicions dedicades a Enric Ansesa. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, assistirà a l’acte. 

L’edició ha estat impulsada pels quatre centres expositius – el Bòlit, el Museu d’Art, la Casa de Cultura i el Museu d’Història – i ha sumat tres institucions: l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.

El catàleg, a banda del text del comissari, Toni Álvarez de Arana, que introdueix les diferents exposicions i ofereix un extens resum biogràfic de l’artista, suma la visió més personal de Joaquim Nadal, que evoca moments d’una infantesa compartida; les valoracions crítiques de la seva obra i de la seva evolució, des dels inicis, amb les reflexions de Narcís Selles i de M. Lluïsa Faxedas, i una lectura de la seva obra més recent a través de Glòria Bosch. 

Cadascuna de les aportacions dels autors serveixen com a preliminar i emmarquen la catalogació de les obres que participen en les diferents mostres. Un recull d’imatges de cadascuna de les obres que participen de les exposicions ocupen el gruix del catàleg i li sumen atractivitat. La publicació, de 253 pàgines, es clou amb una llarga biografia de l’artista, a cura de Toni Álvarez, que resumeix amb detall la llarga trajectòria de l’artista.

Dossier de premsa del catàleg
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.