Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El festival NEU! amplia el nombre de dies de programació i se celebrarà del 15 al 30 de gener

L’esdeveniment cultural acull concerts únics en aforaments limitats com els de Nico Roig, Lorena Álvarez, Uma i b1n0, que actuaran per primer cop a Girona

El NEU!, Festival no internacional de música i altres arts, arriba a la seva 7a edició. L’esdeveniment cultural, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, amplia el nombre de dies de programació i se celebrarà del 15 al 30 de gener de 2021 en diferents equipaments de la ciutat. Tot i això, un mes abans, el 19 de desembre, s’oferirà un concert de presentació del festival. Avui el matí, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director del festival NEU!, Xebi Salvatella; i l’artista, Uma, han presentat el cartell en roda de premsa.

Davant l’actual context marcat per la COVID-19, l’organització ha decidit celebrar el NEU! per donar suport al sector cultural. En aquesta nova edició, el festival aposta per la #culturasegura, adaptant formats i aforaments. Tanmateix, l'organització lamenta no poder programar avui dia a les sales de concerts com són La Mirona o el Yeah! Indie Club, sales que han format part del NEU! des de la primera edició.

“El festival NEU! es preocupa pel sector cultural, pels artistes i també per la ciutat de Girona programant a diferents barris de la ciutat. Aquest arrelament és el que creiem que li dóna un valor molt important. La participació d’artistes locals és del 50% i aquesta participació de km0 és fonamental en els moments que estem vivint com també ho és l'alta participació d'artistes femenines", ha afirmat el vicealcalde de Girona, Quim Ayats.

El festival es troba en un moment de canvi, de fer-se gran i aquesta edició serà el pas cap a aquesta maduresa. Ho demostra una programació potent i agosarada, amb espectacles únics i inèdits a Girona, que defugen les propostes habituals. Començant per Uma, l’artista d’arrels tailandeses i londinenques afincada a Madremanya, que obrirà el festival amb un concert al Mercat especial de Nadal de La Volta, el pròxim 19 de desembre. Uma és una jove promesa que ja han destacat mitjans musicals de referència.

Una altra proposta imperdible serà la de Nico Roig que estrenarà en directe a Girona, a l’Auditori de La Mercè, el seu darrer disc Yo siempre sueño que sí, amb un espectacle molt especial: un concert en 360 graus i amb so binaural. Aquest és un dels plats forts del festival, del que s’han programat dos passis (17 de gener, a les 17.00 i a les 20.00 h).

Una altra aposta d’aquest cartell és l’asturiana Lorena Álvarez, una gran transformadora de la música tradicional que arriba per primera vegada a Girona per presentar el seu últim treball Colección de canciones sencillas. Actuarà el 16 de gener a la sala La Planeta. 

El grup revelació d’aquest any és b1n0 que faran la presentació oficial a Girona amb el seu primer disc, l’homònim b1n0 el pròxim 23 de gener a l’Auditori. Aquest projecte avantguardista, creat entre La Bisbal de l’Empordà i Barcelona, arriba al festival NEU! en el format “Full Show” i comptarà amb grans col·laboracions vocals com la de Núria Graham, entre d’altres.

L’actuació en solitari de Mazoni (el 24 de gener a l’Auditori La Mercè) repassant els seus grans èxits i la presentació del nou disc de Tona Gafarot (el 15 de gener a la sala La Planeta) completen un cartell de luxe que es clausurarà el dissabte 30 de gener a l’Auditori de Girona amb una producció molt especial, que s’anunciarà molt aviat amb la programació de l’Auditori.

Mantenint l’esperit de la nit berlinesa que va impulsar la idea de la creació del festival, aquest any la música segueix sent l’epicentre de totes les arts que ens acompanyaran, portant a Girona un total de set estrenes. Com en altres edicions, el festival s’obre també a altres disciplines, com el cinema, i presenta el documental Paco Loco Viva el Noise sobre el polifacètic productor que es va estrenar recentment al Festival de Cinema de Sevilla.

Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a través del web del festival.  
 

Dossier de premsa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.