Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona posa en marxa nou càmeres lectores de matrícula a la ciutat

Aquests punts de videovigilàncies es van instal·lar fa uns mesos i ara han entrat en funcionament amb l’objectiu de millorar la mobilitat i incrementar la seguretat als barris. La Policia Municipal de Girona ha aturat tres intents d’ocupació en domicilis.

L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa les nou càmeres lectores de matrícula situades en els accessos dels barris de Palau, Montjuïc i Puigvistós. Aquests punts de videovigilància es van instal·lar fa uns mesos i ara, després d’un període d’homologació, han entrat en funcionament amb l’objectiu de millorar la mobilitat a la ciutat i incrementar la seguretat als barris. Les càmeres se sumen a les dues que ja hi ha a la plaça de la Vila de Perpinyà i a la rotonda del Mas Gri i, per tant, ara la ciutat compta amb un total d’onze sistemes de vigilància.

“Aquestes càmeres estan pensades, en principi, per regular millor la mobilitat i la circulació de vehicles per la ciutat. Però, a més a més, tenen un valor afegit, que per nosaltres és molt important, ja que es tracta d’una necessitat de la ciutadania, que és ajudar a la Policia Municipal en les seves investigacions davant d’un acte delictiu”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, durant la seva visita al centre de control de la Policia Municipal de Girona acompanyada pel regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso i l’intendent de la Policia, Joan Jou.    

Els nou punts que s’han posat en marxa estan situats en els accessos dels barris de Palau, Montjuïc i Puigvistós, concretament, als carrers de la Riera de Can Camaret i del Pic de Peguera, on hi ha dues càmeres a cada punt; al carrer del Camp d’Or; al carrer de Montjuïc; a l’avinguda de Montilivi, a la cantonada amb el carrer del Puigsacalm; i al carrer del Camí Vell de Fornells, on també n’hi ha dues, una en el seu encreuament amb el carrer de l’església de Sant Miquel i una altra a la cantonada amb el carrer Aragó. “Aquest era un compromís que havíem assumit amb els veïns d’aquests barris, que fa un temps havien tingut problemes per robatoris a domicilis, de manera que a partir d’ara hi podrem controlar millor els accessos”, ha afirmat l’alcaldessa. 

Les càmeres compten amb un sistema de lectura de plaques i permeten la gestió d’alertes vinculades a la identificació dels vehicles. El programari que utilitzen de reconeixement automàtic de matrícules (ANPR), basat en el mètode del reconeixement òptic de caràcters (OCR), facilita possibilitats d’anàlisi avançada de mobilitat en vehicles. Les actuacions es van adjudicar a l’empresa Ene Telecom per un import de 89.193,27 euros (IVA inclòs).

El programa de videovigilància municipal s’adreçarà exclusivament al control de vehicles i, en cap cas, permetrà la vigilància de persones ni de control ambient. La Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya serà l’encarregada d’assegurar el compliment de les condicions de garanties de privacitat personal i d’aprovar tot el sistema. L’eina també permet el control d'accés d’entrada i sortida de vehicles a la ciutat, una de les necessitats en l’àmbit policial que ha posat de manifest la mesura de confinament per evitar el contagi de la COVID-19.

Aturats tres intents més d’ocupació

D’altra banda, la Policia Municipal de Girona va aturar dissabte tres intents d’ocupació en domicilis a Girona. Els tres casos van ser detectats gràcies a la col·laboració dels veïns i veïnes que en veure la situació van trucar a la policia. 

Al voltant de les 13 h, la centraleta de la policia va rebre una trucada d’uns veïns que alertaven que estaven intentant ocupar dos immobles del bloc de pisos situat al carrer del Migdia núm. 26 del barri de l’Eixample. Els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets i van comprovar que cinc persones estaven ocupant un pis i quatre més, un altre. Després de parlar amb ells per la via de la mediació, els ocupes conflictius van accedir a marxar. La policia va denunciar a les 9 persones per ocupació i els titulars es van fer càrrec dels pisos. 

Minuts més tard, a les 13.45 h, els veïns van trucar a la policia per una temptativa d’ocupació a una casa del carrer de Baix del barri de Santa Eugènia, situada al número 30. Els ocupes van intentar entrar a l’habitatge pujant al primer pis per una canal, però no ho van aconseguir. Quan els agents van arribar, els infractors ja havien marxat. La patrulla de proximitat de la Policia Municipal de Girona realitza passades periòdiques per diferents punts per evitar les ocupacions.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.