Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les obres del carrer del Migdia obliguen a modificar la circulació de vehicles

La regidora de Mobilitat, Marta Sureda, fa una crida a no circular per aquest carrer i a buscar rutes alternatives

Les obres de millora de la xarxa de sanejament del carrer del Migdia, entre el carrer de la Creu i Emili Grahit, han obligat a modificar la circulació de vehicles en aquest punt. Els treballs, que s’estendran fins a finals d’any, han obligat a tallar aquest punt i a desviar els vehicles pel carrer de Joan Maragall, en sentit nord, i pel carrer de la Rutlla, en sentit sud. L’actuació no afecta al pas de vianants.  

“El tall és en un punt neuràlgic de la xarxa viària de la ciutat, per això fem una crida als conductors que s’han de desplaçar per aquesta zona a no circular pel carrer del Migdia entre la plaça del Lleó i el carrer de la Creu, i buscar rutes alternatives o en la mesura del possible circular a peu o en bicicleta. Les obres que hi estem fent són molt necessàries per al sanejament d’aquest sector, i amb l’inici del curs escolar la congestió del trànsit en aquest punt es pot complicar. Per això demanem que la gent eviti circular-hi”, ha explicat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda. 

Els treballs consisteixen en la canalització de dues canonades de sanejament (xarxa separativa) i una d’aigua potable, que seran connectades a les escomeses existents. També es pavimentarà la vorera del costat oest del carrer del Migdia. Les obres es realitzen en diverses fases: del 17 d’agost al 4 de setembre, es va tallar el tram comprès entre el carrer de Maluquer Salvador i el carrer de la Creu. Ara, i fins al 3 de desembre, s’ha tallat el tram entre els carrers de la Creu i Emili Grahit. 

Aquesta actuació també afecta a les línies d’autobús que passen per aquest tram del carrer del Migdia, que ara ho fan pel carrer de Joan Maragall i el carrer de la Rutlla com a alternativa. Això afecta al servei de bus urbà de les línies L1 i L11 que no passen per les parades situades al carrer del Migdia. Concretament, el servei de bus sentit Avellaneda o Montilivi passa pel carrer de la Rutlla, on s’han ubicat dues parades provisionals (carrer de la Rutlla 54 i 106). I el servei de bus sentit Montjuic o Correus passa pel carrer de Joan Maragall, on s’ha ubicat una parada provisional davant la Clínica de Girona. A més, en aquest carrer s’ha prohibit estacionar en un dels vorals del tram comprès entre el carrer de la Creu i Maluquer Salvador per tal de facilitar la circulació del bus. Aquesta situació s’allargarà fins que finalitzin les obres del carrer Migdia. 

D’altra banda, per esponjar aquesta zona i davant l’increment de trànsit que es preveu per l’inici del curs escolar, s’han començat a retirar els new jerseys del carrer Tomás de Lorenzana. Aquests elements es van col·locar fa uns mesos per tal d’ampliar la zona d’us per a vianants, ja que en aquells moments el volum de trànsit de vehicles era molt reduït. Ara, amb una nova situació sobre la taula, s’ha decidit començar a retirar aquests elements per ampliar la capacitat de circulació.  
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.