Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comença un nou curs a La Mercè carregat d’activitats i de noves propostes

El centre cultural recupera el cicle “Del poema a la cançó” posposat a causa de la COVID-19 i s’obre al públic la nova exposició d’Ignasi Esteve “De redemptione” i l’escultura de grans dimensions de Cristina Montero “La Força Interior”

L’Escola Municipal d’Art engega motors amb els artistes Ignasi Esteve i Cristina Montero

El passat dijous, 3 de setembre, a les 19 h, va tenir lloc l’obertura de la nova exposició d’Ignasi Esteve “De redemptione”, a la sala d’exposicions. L’artista gironí s’ha inspirat en l’espai del claustre per imaginar un passat possible, recordant la pintura de caràcter doctrinari i didàctic que es mostrava en aquests espais en l’època medieval. “Gestos, ambients i cossos que, com els d’avui, naufragaren tràgicament degut a les circumstàncies més socials i polítiques que no pas les meteorològiques”. L’exposició es podrà visitar fins al 6 de novembre. El dijous 15 d’octubre, a les 19 h, tindrà lloc la classe magistral “Una conversa en colors. L’apunt pictòric del model en viu”, a càrrec de l’artista. 

Des d’avui, també es pot visitar l’escultura de grans dimensions de la jova artista olotina Cristina Montero, “La Força Interior”, dins el projecte expositiu d’Escultures al Claustre. L’escultura pertany a la col·lecció “Unitat”, i busca el vincle i l’equilibri entre la naturalesa i l’ésser humà a través d’un rostre que es fusiona amb la figura d’un arbre. En paraules de l’artista, “el missatge que es transmet en aquesta obra és la necessitat de canvi, l’avís que és necessari un equilibri entre totes les parts (ésser humà i arbre) perquè tot vagi pel bon camí”. L’escultura es podrà visitar fins al 30 d’octubre. El dijous 22 d’octubre, a les 19 h, l’artista impartirà una classe magistral al voltant de la seva obra. 

D’altra banda, des del passat dimarts, 1 de setembre, han començat les inscripcions a l’Escola Municipal d’Art. Com cada any, l’escola ofereix una variada programació de tallers, a més del projecte per a infants i joves emaXics. Els tallers artístics, de durada anual o semestral, permeten l’accés a una disciplina artística des d’un nivell inicial fins a un nivell avançat, amb professors que, al mateix temps, són artistes, la qual cosa ofereix una experiència docent i cultural singular i afavoreix uns tallers més interessants des del punt de vista educatiu i cultural. L’oferta formativa pel curs 2020-2021 inclou els tallers de ceràmica, dibuix, escultura, gravat, serigrafia, xilografia japonesa, pintura, anatomia artística, tapís i joieria. L’oferta formativa d’enguany inclou tres novetats: el taller “Il·lustració, entre el mot, el concepte i la imatge”, el taller “Pintura aquarel·la. Introducció i perfeccionament” i el “Taller d’escultura 3, projectes”. Les inscripcions als tallers estaran obertes fins al pròxim 15 de setembre. 

L’Escola Municipal d’Humanitats recupera el cicle “Del poema a la cançó” i l’ Aula d’escriptura comença el curs amb Marius Serra

La programació de l’Escola Municipal d’Humanitats s’iniciarà amb el cicle “Del poema a la cançó”, que havia de tenir lloc el passat mes de maig i que, a causa de la COVID-19, es va posposar. El cicle està format per tres sessions (16, 23 i 30 de setembre, a les 19 h.) amb especialistes en poesia i cantautors que posen música i veu als seus versos. Enguany, els cantautors convidats són Josep Tero, que parlarà de la poesia de Maria Àngels Anglada amb Anna Perera; Arnau Tordera (Obeses), que parlarà dels versos de Salvador Espriu amb Montse Caba; i tanquen el cicle Toti Soler i Mita Casacuberta, que conversaran sobre Joan Salvat-Papasseit.  

D’altra banda, continua obert el període d’inscripcions a l’Aula d’escriptura als mòduls 1 i 3 del curs 2020 – 2021. Enguany, les classes tindran lloc en aules més àmplies per tal de garantir la distància de seguretat entre els alumnes i se seguiran les mesures de prevenció i higiene decretades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

L’Aula obrirà el curs amb la veu de l’escriptor Màrius Serra amb “Del joc i del xoc”. Parlarà de viure i escriure, de com es relacionen vida i obra i de com es concilia l’escriptura amb l’ofici de viure. Reflexions que compartirà des de la seva mirada d’escriptor que viu amb i per les paraules. Una sessió oberta a tothom que dona el tret de sortida a un nou curs per escriure i llegir. L’acte tindrà lloc el 6 d’octubre, a les 18 h a l’Auditori de La Mercè. 

El nou vicealcalde i Regidor de cultura ha remarcat que “en aquests moments de represa cal fer front a la COVID 19 amb esforços renovats i el màxim suport a la cultura i a les activitats artístiques i humanístiques que es programen per tal que la ciutadania trobi els seus espais de benestar i creixement personal”.

Programa de tardor 2020 de La Mercè (EMHU i EMA)
Centre Cultural La Mercè
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.