Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Dia Internacional de l'Art torna a Girona aquest cap de setmana 

El tret de sortida de l’esdeveniment serà avui amb el pregó inaugural a càrrec de la investigadora, comissària i crítica d’art Glòria Bosch.

Glòria Bosch

La 8a edició del Dia Internacional de l’Art desplegarà una àmplia programació d’activitats culturals i artístiques aquest cap de setmana a la ciutat de Girona. Aquesta cita s’havia de celebrar a mitjans d’abril, però a causa de la COVID-19 els actes que estaven previstos s’han traslladat a aquest primer cap de setmana de setembre per celebrar tres fites al mateix temps: la reivindicació de l’art, la represa de l’activitat cultural en general i l’inici de la temporada artística. 

L’esdeveniment arrencarà avui amb el pregó inaugural a càrrec de la investigadora, comissària i crítica d’art, Glòria Bosch, a les 18 h a la plaça del Pou Rodó. L’acte, a banda d'obrir de manera simbòlica la celebració, pretén ser un punt de trobada de la comunitat cultural i artística del territori. La cita comptarà amb la participació del nou vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats. 

A continuació, tindrà lloc l'obertura i visita guiada a l'exposició “BHDD” de Roc Parés, resultat de la residència que l'artista va realitzar a la Chambre Blanche de Quebec durant la tardor de l'any passat. Paral·lelament, el centre ha convidat al també artista Quelic Berga a realitzar una sessió musical que acompanyarà l'obertura d'aquesta celebració. Demà, dia 5 de setembre, a les 18 h al hall del Bòlit_PouRodó, tindrà lloc una visita comentada a l'exposició “Un inganno tira l'altro” a càrrec dels artistes Anna Vilamú Bosch i Albert Gironès. 

Per tal de garantir les mesures de seguretat necessàries, és imprescindible inscriure's prèviament a les activitats enviant un correu electrònic a info@bolit.cat o trucant al 972 427 627. Aquesta iniciativa està promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona de l’Ajuntament de Girona i Cultural Rizoma i compta amb el suport dels Serveis Territorials de Cultura a Girona de la Generalitat de Catalunya. 

A banda, durant aquests tres dies també s’han organitzat múltiples activitats de forma conjunta entre una seixantena d’entitats vinculades al món de les arts. Entre elles destaca la celebració de la 15a edició del Festival Inund’Art, que per causes de la COVID-19 es va ajornar el mes de juny passat. En el marc d’aquest esdeveniment, es podrà veure fins al 3 d’octubre una exposició col·lectiva d’art visual i performance a la Casa de Cultura de Girona. I del 16 d’octubre al 18 d’octubre, s’han programat exposicions, instal·lacions, performances i recorreguts sensitius als carrers i espais públics de la ciutat.

El Dia Internacional de l’Art recorda el naixement de Leonardo da Vinci, el 15 d’abril de 1452. Va ser l’any 2011 quan la UNESCO va declarar aquesta data com el dia de l’art amb el propòsit d’apropar als ciutadans diferents formes d’expressió artística.

Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona
Programa del Dia Internacional de l'Art 2020
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.