Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Coproduccions | La Marfà

Coproduccions

La Marfà reforça el seu rol com a centre de creació generador de nous espectacles musicals mitjançant el Programa de coproduccions, desenvolupades entre l’artista, La Marfà i altres agents coproductors (festivals, equipaments, productores).

El programa de coproduccions sorgeix de la necessitat de trobar acompanyament i finançament a l’hora de portar a escena un nou disc, projecte o espectacle, i permet als artistes desenvolupar, produir i estrenar nous espectacles musicals a partir del treball en xarxa i l’aposta per processos de creació professionals. 
 

Històric d'edicions:

Coproduccions 2023-2024 grups | La Marfà

Coproduccions 2023-2024

OMAC (Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya)

Crui

Crui és la segona producció de la OMAC, una orquestra que reuneix 34 joves intèrprets musicals dels Països Catalans. Un espectacle que explora la riquesa antropològica, ecològica i artística de la transhumància dels Pirineus a través de cançons que descriuen les llargues rutes geogràfiques i en faciliten la memorització, i d’altres formes musicals sorprenents, com el cant redoblat eivissenc, instruments sorprenents de la tradició trobadoresca occitana o bé la fascinant jerarquia tímbrica de les esquelles del bestiar transhumant. 

La contemporaneïtat formal del projecte es fa palesa en l’obra musical del compositor Dani López, l’obra literària de la poetessa Clara Fiol i l’obra audiovisual del director de culte Christophe Farnarier.

Coproducció: Sotabosc Produccions // Fira Mediterrània de Manresa // La Marfà – Centre de Creació Musical // Ajuntament d’Olot // Institut del Teatre.
Amb el suport del Departament de Cultura (Generalitat de Catalunya) i Centre Artesà Tradicionàrius

Maria Hein

Tot allò que no sap ningú

Segon projecte de la cantant i compositora mallorquina Maria Hein, on s’allunya de la seva faceta de cantautora amb sonoritats folk per entrar de ple en el pop electrònic i les músiques urbanes, de la mà dels productors i músics Ferran Palau i Martí Mora (Sr. Chen). 

Un projecte a la recerca d’una producció més minimalista, amb la veu i piano com a instruments principals, i la utilització de beats i sampling com a instruments predominants. A nivell de narrativa, el projecte parla de les diferents fases d’una relació amorosa entre dues persones, i es presenta a nivell escènic amb la presència de dues ballarines a escena.

Coproducció: Hidden Track Records // Pértiga Music // La Marfà – Centre de Creació Musical

Núria Andorrà

Ni.U

Ni.U és un espectacle de música, dansa i audiovisuals de la percussionista, improvisadora i compositora Núria Andorrà. Un projecte que uneix tradició, orígens, identitat i territori des del filtre de la contemporaneïtat i amb l’ajuda de les noves tecnologies.

Es tracta d’una proposta de música contemporània, electrònica i experimental que es nodreix de les cançons populars de pandero. A l’escenari hi trobem dos ballarines, dos músiques i el vídeo amb projeccions on el paisatge i les persones en són les protagonistes. L’espectacle és coral: les músiques formen part de la coreografia i les ballarines participen amb les seves veus de la música. També hi és present la intel·ligència artificial amb uns sensors de moviment que interactuen i influeixen en la improvisació entre música i moviment.

Coproducció: Escenapart // Fira Mediterrània de Manresa // La Marfà – Centre de Creació Musical
Amb la col·laboració del Teatre Municipal de Girona i l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

Xavi Lloses

Estornells sonors

Estornells sonors és el darrer projecte de Xavi Lloses en l’àmbit de la música contemporània, l’art sonor i l’experimentació amb noves tecnologies aplicades al directe. Una proposta pensada per a un públic reduït situat en un espai diàfan i amb llum tènue, i on els telèfons mòbils del públic sonen, il·luminen i reben instruccions de moviment, generant una experiència sonora immersiva coreografiada com el vol d’un estol d’estornells.

Coproducció: Xavi Lloses // La Marfà – Centre de Creació Musical // Mercat de Música Viva de Vic. 
Amb el suport d‘AGITA Figueres

GIO Symphonia

GIO Symphonia, concert pedagògic

Nou concert pedagògic de la Gio Orquestra per oferir dins la temporada escolar o adreçada a públic familiar amb l’objectiu d'acostar i posar en valor al paper de l’orquestra i la música clàssica entre infants i joves.

L'espectacle parteix d’una idea trencadora, que contempla una posada en escena moderna i fora dels estàndards dels espectacles educatius convencionals. En aquest sentit, els nens i nenes són transportats a un món d'imaginació i són conduïts a entendre i comprendre músiques que podrien pensar que són antagòniques, però que formen i han format part de la música mainstream de les èpoques respectives.

Una creació de: Auditori de Girona i GIO Productions.
Coproducció: La Marfà – Centre de Creació Musical
Amb el suport de: ICEC i Diputació de Girona

Reggae per Xics

El cuc quàntic

Nou espectacle per públic familiar de Reggae per Xics que segueix la línia dels anteriors projectes del grup, amb un repertori de temes populars i tradicionals, i d’altres d’autoria pròpia, basats sempre en diversos estils de música jamaicana, com l’ska, el rocksteady, el reggae o el dancehall. 

En aquest cas, el fil conductor del nou espectacle és una màquina del temps que transporta músics i audiència a diferents indrets i diferents èpoques per descobrir molts personatges i viure situacions de tot tipus. 

Coproducció: Buenritmo Producciones // La Marfà – Centre de Creació Musical // FiM Vila-seca

De paper

Només les flors

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurodegenerativa. En casos greus, el malalt pot deixar de tenir la capacitat de moure’s i comunicar-se: ha quedat com un vegetal. Un vegetal no es comunica. No es comunica? Un vegetal no es mou?

Només les flors explora la frontera que hi ha entre la comunicació i la incomunicació, entre la mobilitat i la immobilitat. Un concert multidisciplinari que barreja música i arts visuals a través d'una dramatúrgia construïda a partir d'entrevistes fetes a cuidadors. Cuidadors de tarongers i cuidadors de malalts.

Coproducció: De Paper // Fira Mediterrània de Manresa // La Marfà – Centre de Creació Musical

C.O.U

C.O.U

C.O.U és un trio de bateria, baix i guitarra format per Dalmau Boada Puchol, Jordi Matas Domènech i Joan Pons Villaró. Un projecte de música experimental però ballable. Psicodèlia, soul, jazz, kraut, rock dels 70, rock africà, pop mediterrani, l’ona laietana, dub... Una barreja d’estils que combinen sense perjudicis, sempre amb una mirada al futur, amb cap ànim nostàlgic.

En la plasmació escènica del projecte cal destacar el paper d’un enginyer de so que, des del propi escenari, manipula i condueix els elements del trio. I C.O.U. també és un experiment visual, amb la col·laboració sempre d’una videoartista. Les projeccions es crearan per la música, i la música es deixarà portar per les imatges, esdevenint una porta cap a l’inconscient. Una drecera que la música pren per connectar amb l’audiència donant la màxima intensitat a la performance.

Coproducció: Bankrobber // La Marfà – Centre de Creació Musical 

Las Karamba

Te lo digo cantando

Las Karamba és una banda de música llatina creada el 2018 a Barcelona, i formada per dones músiques de Veneçuela, Cuba, Argentina, València i Catalunya. Salsa, son cubà, hip-hop... Les cançons de Las Karamba són riques en ritmes, en colors i també en idees: parlen de dones, reivindicacions, somnis, amor, llibertat.

Te lo digo cantando és el nou espectacle i àlbum de Las Karamba, amb un repertori d’autoria i una posada en escena que dirigeix Rita Molina, i que proposa la construcció d’una línia dramatúrgica conscient i coherent amb el repertori i el discurs de la banda. 

Coproducció: Escenapart // La Marfà – Centre de Creació Musical

Vídeo: Coproduccions 2023-2024 | La Marfà