Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona amplia la programació de “Notes al parc” amb més dies i més concerts

El cicle de música en viu allarga la seva oferta fins a les 14 actuacions entre l’1 de juliol i el 29 d’agost. L’esdeveniment tindrà lloc íntegrament al parc de la Devesa i l’accés serà amb reserva prèvia, per tal de garantir la seguretat davant el COVID-19.

L’Ajuntament de Girona amplia la programació de “Notes al parc” amb més dies i més actuacions. El cicle, que cada estiu omple de música els parcs i jardins de la ciutat, creix fins als 14 concerts i se celebrarà entre l’1 de juliol i el 29 d’agost, abastant per primera vegada el mes d’agost. El festival també transforma la seva posada en escena i incorpora diverses mesures de seguretat per evitar el risc de contagi del COVID-19. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, han presentat aquest matí en roda de premsa virtual el programa 2020 de “Notes al parc”. “La cultura i, en aquest cas, la música de ‘Notes al parc’ són un element clau per sortir de la situació actual. Hem de poder gaudir de la cultura i de la música perquè és el que ens ajudarà a poder superar els moments difícils que molts hem patit de forma directa o indirecta durant aquest temps”, ha afirmat Ribas. El cicle de concerts està organitzat per La Marfà – Centre de Creació Musical i la Fundació Auditori – Palau de Congressos de Girona, i compta amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya. 

Amb motiu de les restriccions organitzatives derivades de la pandèmia del COVID-19, la producció tècnica i logística de “Notes al parc” es farà aplicant les mesures de prevenció i distanciament social que determinin les autoritats en cada moment. En aquest sentit, i a causa de la necessitat d’ampliar la separació entre cadires, perimetrar el recinte i establir controls d’accés, tot el cicle tindrà lloc a una única ubicació: la plaça de les Botxes del parc de la Devesa, espai al qual s’accedirà des de l’esplanada de la Copa. Hi haurà espai per a 200 persones, les quals hauran d’estar assegudes. 

Com és habitual, el cicle és d’entrada gratuïta però aquesta vegada caldrà fer reserva prèvia en línia a través dels webs girona.cat/notesalparc o girona.cat/cultura. També es podran recollir les entrades físicament a les taquilles de l’Auditori de Girona, els dimecres i divendres de les 11 a les 13 h, i al Teatre Municipal, els dimarts i dijous de les 15 a les 17 h.  

El cicle tindrà lloc majoritàriament els dimecres i dissabtes dels mesos de juliol i agost a les 20 h i oferirà una programació transversal i diversa: música de cambra i antiga, pop-rock alternatiu, músiques d’arrel, funk, soul i músiques urbanes. A més, es potenciaran els grups de les comarques gironines per ajudar el sector davant la situació actual. La selecció artística permetrà comprovar el bon moment creatiu i interpretatiu pel qual passa el sector musical professional de la província.

La música clàssica tindrà una presència important al cicle amb sis concerts en formats i estils ben diversos. Així, es podrà gaudir del Trio Capmany (dimecres 1 de juliol), formació de vent fusta amb un programa que evocarà l’ambient artístic de la Viena del segle XVIII. La música més antiga, en aquest cas medieval, ressonarà a la Devesa de la mà de Mos Azimans (dissabte 11 de juliol), formació que acostarà al públic la refinada música trobadoresca occitana. Per la seva banda, el cellista Ramon Bassal i el pianista Marc Piqué (dimecres 15 de juliol) recordaran que enguany celebrem els 250 anys del naixement de L.V. Beethoven. El duet oferirà un programa que també servirà per comprovar la seva alta compenetració artística, fruit de desenes de concerts arreu del món. La Jove Orquestra de les Comarques Gironines (dissabte 25 de juliol), el projecte pedagògic que cada juliol fa una estada a l’Auditori de Girona, oferirà un assaig obert amb fragments de la 2a simfonia de Brahms sota la batuta del director alemany Tobias Gossmann. El bloc de clàssica continuarà amb l’actuació de The Altist Viola Quartet (dimecres 29 de juliol), formació de músics professionals vinculats al Conservatori de Girona que oferiran un estimulant recorregut del barroc al tango. Finalment, el festival comptarà amb el baríton Oriol Mallart i la clavecinista Ma. Àngels Pardàs (dissabte 29 d’agost). Tot i la seva joventut, Mallart ja ha realitzat diverses col·laboracions nacionals i internacionals i, sens dubte, la seva és una veu a seguir de prop. 

Pel que fa a les músiques modernes, “Notes al parc” proposa un estimulant ventall de sonoritats, ritmes i sensibilitats. En primer lloc hi ha LUW (dissabte 4 de juliol), el nou projecte personal del músic i productor saltenc Lluís Costa que lidera un quintet de pop-rock elegant i alternatiu. Per la seva banda, Joina (dimecres 8 de juliol) és una jove pianista i compositora empordanesa que, al capdavant d’una banda íntegrament femenina, proposa una combinació de rap, funk i jazz de factura impecable. Sens dubte, un dels grans moments del cicle de concerts arribarà amb l’actuació de Xavier Calvet (dimecres 22 de juliol). Amb una banda de luxe i el seu habitual so lluminós, el compositor ganxó demostrarà perquè és considerat una de les millors propostes folk-rock del país. 

L’escenari de la Devesa també s’obrirà a la música negra gràcies a la presència dels Bigblack Rhino (dimecres 12 d’agost), formació gironina que combina la seva potent presència escènica amb la dolçor del soul i l’acidesa del rock&roll. La programació també inclou sonoritats tradicionals de la mà de Les Anxovetes (diumenge 16 d’agost), grup d’havaneres en femení que ha suposat una autèntica revolució en aquest gènere gràcies a la inconfusible conjunció de les seves tres veus solistes. A mig camí entre l’intimisme del pop d’autor i l’aventura del jazz trobem David Mauricio (dimecres 19 d’agost). El músic gironí, que té gairebé a punt el seu segon disc, passarà per “Notes al parc” just abans que ho faci un altre artista en trajectòria ascendent: Paula Grande (dissabte 22 d’agost). Nedant entre el rap, el trap i el jazz la cantant resident a Banyoles es manté fidel a un discurs artístic i social que es qüestiona permanentment la realitat en la qual vivim. Finalment, l’apartat de músiques modernes es completa amb una proposta de tall clàssic: la Girona Jazz Project Big Band (dimecres 26 d’agost), l’única  orquestra professional de música moderna a les comarques gironines, presenta un seductor programa que repassarà l’era daurada del swing, sota la direcció i el mestratge del jazzman valencià Ramon Cardo. 

Una altra novetat cultural és que del 29 de juny al 20 de juliol se celebrarà EscèNit, el cicle d’arts escèniques al carrer. Tota la programació tindrà lloc a la plaça del Pallol i, igual que “Notes al parc”, caldrà fer reserva prèvia en línia o físicament en els punts esmentats anteriorment. Pel que fa als espectacles, destaca la visita de Quim Masferrer, el dimarts 30 de juny. L’actor i humorista català recorrerà amb la seva furgoneta un tram de la ciutat, interactuant amb els ciutadans i ciutadanes. I el parc de la Devesa, el 9 de juliol, s’omplirà de diferents espectacles d’arts escèniques.

Web de Notes al parc
Dossier de premsa
Tornar