Header: La Marfà

La Marfà

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El cicle de música “Notes al Parc” tanca amb un èxit d’ocupació del 90,1% 

Un total de 3.021 espectadors han assistit als 14 concerts que s’han programat aquest estiu a la plaça de les Botxes de la Devesa

Imatge de l’actuació de Trio Capmany a la plaça de les Botxes l’1 de juliol

El cicle de música “Notes al Parc”, celebrat aquest estiu a la plaça de les Botxes de la Devesa, ha tancat la seva edició 2020 amb un èxit d’ocupació del 90,1%. Un total de 3.021 espectadors han assistit als 14 concerts que s’han programat i que han permès copsar el bon moment creatiu que viuen els artistes gironins. El festival ha estat organitzat per l’Ajuntament de Girona i la Fundació Auditori – Palau de Congressos de Girona. 

“Enguany el cicle s’ha hagut de transformar amb la voluntat d’adaptar-se a les noves necessitats de la ciutat i del sector musical marcades per la COVID-19”, assegura el nou vicealcalde i alhora regidor de Cultura, Quim Ayats. “Per les seves característiques, concerts d’entrada gratuïta, a l’aire lliure i amb artistes de proximitat, ‘Notes al Parc’ ha estat l’eina adequada per intentar reforçar l’oferta musical en un estiu marcat per les cancel·lacions de concerts i les dificultats dels professionals de la música arran de la pandèmia”, remarca Ayats.

És per aquest motiu que l’Ajuntament va decidir ampliar el nombre de concerts fins a 14 -abastant per primer cop el mes d’agost- i també incrementar ostensiblement la inversió en producció tècnica per fer front a les noves exigències en mesures d’higiene i distanciament. En aquest sentit, les principals novetats aplicades han estat  la celebració dels concerts en un únic espai amb aforament superior, la plaça de les Botxes; l’accés amb invitació i el lliurament de dades de traçabilitat; el perimetratge de l’espai i el control d’accés; la distància de seguretat entre cadires, la higiene de mans i l’ús obligatori de mascareta.

La plaça de les Botxes s’ha mostrat com un excel·lent espai pels concerts, per la seva amplitud, ubicació, temperatura agradable i, molt especialment, pel formidable teló de fons que, darrere dels músics, conformen els arbres dels jardins històrics de la Devesa. Un espai que ha servit, també, pel retrobament del públic amb els artistes, molts dels quals no havien actuat en directe des de principis de març i que han aprofitat el seu pas per l’escenari per agrair la presència als espectadors i recordar que la cultura és segura.

Finalment, “Notes al Parc” ha permès comprovar, de nou, el bon estat creatiu dels músics professionals de les comarques gironines. Joina, David Mauricio, Big Black Rhino, Ramon Bassal, Marc Piqué  o Oriol Mallart, entre d’altres, han protagonitzat vetllades d’alt voltatge artístic. El programa també  ha inclòs dues actuacions en format orquestral: la Jove Orquestra de les Comarques Gironines i la big band Girona Jazz Project, que va protagonitzar un homenatge a l’era daurada del swing. Molts d’aquests artistes formen o han format part dels diferents programes de suport i acompanyament artístic de La Marfà – Centre de Creació Musical que programa el cicle “Notes al Parc” des de la seva primera edició ara fa quatre anys.

Notes al parc
Tornar